Νέα δεδομένα στις κρουαζιέρες εξερεύνησης

Νέα δεδομένα στις κρουαζιέρες εξερεύνησης

184
Νέα δεδομένα στις κρουαζιέρες εξερεύνησης

Η νορβηγική Hurtigruten, η μεγαλύτερη διαχειρίστρια εταιρεία κρουαζιερόπλοιων εξερεύνησης στον κόσμο, σύναψε συμφωνία με τα ναυπηγεία Kleven Verft AS για τη ναυπήγηση ενός τρίτου υβριδικού κρουαζιερόπλοιου εξερεύνησης.

Το νέο πλοίο της Hurtigruten θα είναι τεχνολογικά προηγμένο και φιλικό προς το περιβάλλον και κατασκευασμένο με τέτοιον τρόπο που να μπορεί να διασχίζει περιοχές με πάγο. Η Hurtigruten πραγματοποιεί κρουαζιέρες εξερεύνησης σε Ανταρκτική, Ν. Αμερική, Νορβηγία, Γροιλανδία, Βόρειο Πέρασμα κ.ά.

Η υβριδική τεχνολογία που θα φέρει το πλοίο εκτιμάται ότι θα συμβάλλει σε σημαντική μείωση της κατανάλωσης καυσίμων και των εκπομπών CO2, σύμφωνα με ανακοίνωση της Hurtigruten.

Το νέο υβριδικό κρουαζιερόπλοιο της Hurtigruten θα έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει 530 επιβάτες, ενώ θα είναι έτοιμο προς παραλαβή εντός του 2021.

Ο κ. Daniel Skjeldam, CEO της Hurtigruten, επεσήμανε ότι η νέα γενιά πλοίων υβριδικής τεχνολογίας που θα παραλάβει η εταιρεία τα επόμενα χρόνια θα αλλάξουν τα δεδομένα στην βιομηχανία της κρουαζιέρας εξερεύνησης, καθώς εισέρχεται σε μία εποχή βιωσιμότητας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.