Ενισχύει το ναυτιλιακό της χαρτοφυλάκιο η ING

Ενισχύει το ναυτιλιακό της χαρτοφυλάκιο η ING

109
Ενισχύει το ναυτιλιακό της χαρτοφυλάκιο η ING

Ο ολλανδικός τραπεζικός κολοσσός ING, ένα παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα με ισχυρή ευρωπαϊκή βάση, όπως προκύπτει από την ανάλυση των τελευταίων οικονομικών στοιχείων του, εμφανίζεται να εφαρμόζει μία πολιτική σταδιακής ενίσχυσης του ναυτιλιακού του χαρτοφυλακίου.

Συγκεκριμένα, από τον ολλανδικό τραπεζικό κολοσσό, με βάση τα επίσημα ανακοινωθέντα στοιχεία για το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, έχουν χορηγηθεί δανειακές χρηματοδοτήσεις σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της ναυτιλίας και των λιμένων της τάξης των 14,65 δις ευρώ, όταν τα αντίστοιχα μεγέθη στο αντίστοιχο τρίμηνο του περασμένου έτους ήταν 12,8 δις ευρώ.

Να σημειωθεί πως στο χαρτοφυλάκιο της ING περιλαμβάνονται, επιπλέον, δάνεια, τα οποία αφορούν τον τομέα των υποδομών αλλά και αυτόν την ναυσιπλοΐας εσωτερικών υδάτων, όπως και της ακτοπλοΐας.

Τέλος, να σημειωθεί ότι η επενδυτική στροφή της ING στον χώρο της ναυτιλίας διεφάνη ήδη από τις αρχές του χρόνου, όταν και υπέγραψε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων με στοχο την υποστήριξη πράσινων επενδύσεων στον χώρο της ευρωπαϊκής ναυτιλίας συνολικής αξίας 300 εκατ. ευρώ.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ EPA/JONATHAN DRAKE

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.