Το μεγαλύτερο καταμαράν κατανάλωσης LNG

Το μεγαλύτερο καταμαράν κατανάλωσης LNG

643
Το μεγαλύτερο καταμαράν κατανάλωσης LNG

Η ισπανική ναυτιλιακή εταιρεία Baleària ανακοίνωσε ότι θα εντάξει στον στόλο της το πιο μεγάλο ταχύπλοο καταμαράν του κόσμου που θα καταναλώνει LNG ως καύσιμο. Το καταμαράν θα ναυπηγηθεί από τα ισπανικά ναυπηγεία Armon και εκτιμάται ότι θα διαθέτει μήκος 125 μ. και πλάτος 28 μ.

Η αξία της ναυπήγησης του πλοίου θα ανέλθει σε 90 εκατ. ευρώ και η παράδοσή του αναμένεται να πραγματοποιηθεί στα μέσα του 2020.

Το νέο καταμαράν της Baleària θα έχει την ικανότητα να μεταφέρει 1.200 επιβάτες και 200 οχήματα, ενώ θα είναι εξοπλισμένο με τέσσερις κινητήρες κατανάλωσης διπλού καυσίμου από την Wärtsilä. Η μέγιστη ταχύτητα του καταμαράν θα ανέρχεται σε άνω των 40 κόμβων.

Η Baleària έχει επενδύσει στην χρήση του LNG ως ναυτιλιακού καυσίμου. Στην παρούσα φάση, όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου της εταιρείας, ολοκληρώνεται η ναυπήγηση δύο πλοίων της κατανάλωσης LNG τα οποία θα πραγματοποιούν ακτοπλοϊκές μεταφορές στη Μεσόγειο.

Επίσης, τον περασμένο Αύγουστο η εταιρεία ανακοίνωσε ότι σε συνεργασία με την MAN PrimeServ θα ανακατασκευάσει δύο πλοία κατηγορίας RO-PAX για να έχουν τη δυνατότητα να καταναλώνουν ως καύσιμο και LNG.

Φωτό: Baleària

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.