Ε.Ε.: Προς πλήρη απαγόρευση πλαστικών μίας χρήσης

Ε.Ε.: Προς πλήρη απαγόρευση πλαστικών μίας χρήσης

64
Ε.Ε.: Προς πλήρη απαγόρευση πλαστικών μίας χρήσης

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε την ολική απαγόρευση μίας ευρείας γκάμας πλαστικών μίας χρήσεως στις χώρες της Ε.Ε. με στόχο την μείωση της ρύπανσης στους ωκεανούς.

Τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υποστήριξαν την απαγόρευση σε πλαστικά μαχαιροπίρουνα και πιάτα, καλαμάκια, αναδευτήρες ποτών κ.ά., ενώ πρόταση έγινε και για την μείωση της χρήσης των πλαστικών ποτηριών.

Εφόσον η έγκριση για την απαγόρευση της χρήσης πλαστικών μιας χρήσης δεν συναντήσει εμπόδια αναμένεται να ισχύσει στην Ε.Ε. εντός του 2021.

Ο λόγος που ελήφθη η παραπάνω απόφαση είναι ότι τα πλαστικά μιας χρήσης αποτελούν βασική ρυπογόνα πηγή για τους ωκεανούς, καθώς βλάπτουν την πανίδα και την χλωρίδα του θαλάσσιου οικοσυστήματος.

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από την Ε.Ε. προέκυψε ότι 150.000 τόνοι πλαστικών επιρρίπτονται στις θάλασσες των κρατών μελών της Ένωσης σε ετήσια βάση, βλάπτοντας θανάσιμα τα θαλάσσια είδη.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.