Μπανγκλαντές: Η ναυπηγική βιομηχανία θα επουλώσει τις πληγές;

Μπανγκλαντές: Η ναυπηγική βιομηχανία θα επουλώσει τις πληγές;

100
Μπανγκλαντές: Η ναυπηγική βιομηχανία θα επουλώσει τις πληγές;

Παρά το γεγονός ότι το Μπανγκλαντές συγκαταλέγεται στις χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου, ο ναυπηγοκατασκευαστικός του κλάδος παραμένει κραταιός χάρη στην πλούσια ιστορία του και τις εντατικές προσπάθειες των τοπικών επιχειρηματιών να επενδύσουν σε αυτόν.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Abdullahel Bari, πρόεδρος των ναυπηγείων Ananda & Slipways, στο κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο των Φιλιππίνων PNA, τόνισε ότι το μέλλον της ευρύτερης ναυτιλιακής βιομηχανίας στο Μπαγκλαντές διαγράφεται λαμπρό παρά την δεινή οικονομική κατάσταση της χώρας.

Παράλληλα στάθηκε στην έμπρακτη στήριξη της κυβέρνησης στην ναυτιλία, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο εργατικό δυναμικό που απασχολείται στον ναυπηγοκατασκευαστικό κλάδο.

Επιπρόσθετα σημείωσε ότι σε καμία περίπτωση οι επιδόσεις του Μπαγκλαντές στον εν κλάδο δεν συγκρίνονται με αυτές της Κορέα ή της Ιαπωνίας κυρίως λόγω της προηγμένης τεχνολογίας που χρησιμοποιούν οι δύο αυτές χώρες στα ναυπηγεία τους.

Να σημειωθεί ότι τα ναυπηγεία Ananda και Slipways αποτελούν ένα από τα 70 ναυπηγεία του Μπανγκλαντές, τα οποία «εξάγουν» πλοία προς το εξωτερικό.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.