Οι τράπεζες αντιδρούν στους κανονισμούς του ΙΜΟ

Οι τράπεζες αντιδρούν στους κανονισμούς του ΙΜΟ

344
Οι τράπεζες αντιδρούν στους κανονισμούς του ΙΜΟ

Μεγάλη φαίνεται πως θα είναι η συμβολή των τραπεζών, οι οποίες αποτελούν την κορυφαία και πιο παραδοσιακή πηγή χρηματοδότησης της ναυτιλιακής βιομηχανίας, στη συμμόρφωση των εταιρειών με τους περιβαλλοντικούς κανονισμούς του ΙΜΟ.

Το Global Maritime Forum αποτελεί μια σύμπραξη που φαίνεται ότι θα παίξει σημαντικό ρόλο σε αυτή τη νέα τάξη πραγμάτων αφού απαρτίζεται συνολικά από 46 εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην ναυτιλιακή βιομηχανία, όπως τα trading houses Cargill και Trafigura και οι ναυτιλιακές Maersk και Euronav.

Στο πλαίσιο αυτό, το Global Maritime Forum έχει αναπτύξει μια δράση από κοινού με μεγάλα τραπεζικά ιδρύματα του κόσμου, τα οποία χρηματοδοτούν την ναυτιλία, αλλά και πλοιοκτήτες για το πως επηρεάζονται οι αποφάσεις δανεισμού από τους νέους κανονισμούς. Παράλληλα ο Michael Parker, Head of Shipping της Citi, τόνισε στο Reuters ότι οι βλέψεις του ΙΜΟ για μια καθαρότερη ναυτιλία θα πρέπει να υποστηριχθεί έμπρακτα από τις τράπεζες.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι στο εν λόγω εγχείρημα συμμετέχουν η νορβηγική DNB, η γερμανική KfW IPEX-Bank και η γαλλική Societe Generale.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.