Εμπορία και διακίνηση γεωργικών αγαθών: η νέα εποχή

Εμπορία και διακίνηση γεωργικών αγαθών: η νέα εποχή

88
Εμπορία και διακίνηση γεωργικών αγαθών: η νέα εποχή

Με στραμμένο το βλέμμα προς την ενίσχυση της διαφάνειας και της αποτελεσματικότητας για τους πελάτες τους, αγροεπιχειρηματικοί κολοσσοί υιοθετούν νέες τεχνολογίες όπως το blockchain και την τεχνητή νοημοσύνη για την μείωση των χρονοβόρων διαδικασιών που σχετίζονται με την παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα γεωργικών εμπορευμάτων.

Φωτεινό παράδειγμα οι εταιρείες Archer Daniels Midland (ADM), Bunge (BG), Cargill, Incorporated (Cargill) και Louis Dreyfus Company (LDC) οι οποίες από κοινού επενδύουν στην ψηφιοποίηση των διά θαλάσσης μεταφορών αγροτικών εμπορευμάτων προς όφελος του συνόλου της βιομηχανίας.
Έτσι λοιπόν οι τέσσερις κολοσσοί επικεντρώνονται αρχικά σε τεχνολογίες για τον εκσυγχρονισμό και τη βελτιστοποίηση των διαδικασιών που είναι αναγκαίες πριν την μεταφορά κυρίως σιτηρών καθώς αυτές αποτελούν εξαιρετικά δαπανηρό μέρος της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Μακροπρόθεσμα, σκοπός των ADM, Bunge, Cargill και LDC αποτελεί και η μετάβαση των διαδικασιών που σχετίζονται με έγγραφα (πληρωμές, τιμολόγια, συμβόλαια) σε μια νέα ψηφιακή εποχή ενισχύοντας παράλληλα την αξιοπιστία και την αποτελεσματικότητά τους.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.