Η θέση του IACS στο ζήτημα των κυβερνοεπιθέσεων

Η θέση του IACS στο ζήτημα των κυβερνοεπιθέσεων

81
Η θέση του IACS στο ζήτημα των κυβερνοεπιθέσεων

Τα αυξημένα περιστατικά κυβερνοεπιθέσεων τα οποία έχουν επηρεάσει σε αρνητικό βαθμό τις εργασίες ναυτιλιακών επιχειρήσεων και λιμένων αλλά και τη λειτουργία πλοίων ώθησαν την Διεθνή Ένωση Νηογνωμόνων (IACS) να δημοσιεύσει 9 προς το παρόν συστάσεις, με άλλες 3 να εκτιμάται ότι θα δημοσιευθούν μέχρι τα τέλη του έτους. Μερικές από τις συστάσεις αφορούν το “Recommended procedures for software maintenance of shipboard equipment and systems”, “Recommendation concerning manual / local control capabilities for software dependent machinery systems” και το
“Contingency plan for onboard computer based systems”.

Οι συγκεκριμένες συστάσεις αποτελούν μέρος των πρωτοβουλιών του IACS οι οποίες έχουν ως στόχο την προώθηση της κυβερνοασφάλειας και την ανάδειξη της σημασίας του «resilience» στον τομέα της ναυτιλίας.

Ο πρόεδρος του IACS, κ. Jeong-kie Lee, δήλωσε ότι οι 12 συστάσεις, οι οποίες θα υπόκεινται σε τροποποίησεις με το πέρασμα του χρόνου, αποτελούν ορόσημο για την αντιμετώπιση περιστατικών κυβερνοεπιθέσεων, προσθέτοντας ότι στόχος για την παγκόσμια ναυτιλιακή κοινότητα είναι η προώθηση μιας ασφαλούς και φιλικής προς το περιβάλλον ναυτιλίας.

Τις 12 συστάσεις που έχει εκδώσει ο IACS μπορείτε να τις βρείτε εδώ.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.