Η επιχειρησιακή αριστεία στον τομέα των θαλάσσιων μεταφορών

Η επιχειρησιακή αριστεία στον τομέα των θαλάσσιων μεταφορών

171
Η επιχειρησιακή αριστεία στον τομέα των θαλάσσιων μεταφορών
Στιγμιότυπο από το περσινό φόρουμ της Capital Link στην Αθήνα.

Η Capital Link διοργανώνει το “8th Annual Operational Excellence in Shipping – Best Industry Practices” Forum την Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2018, στο Hilton Athens Hotel.

Με ένα 8ετές ιστορικό, αποτελεί το μοναδικό συνέδριο που παρουσιάζει την επιχειρησιακή αριστεία στον τομέα των θαλάσσιων μεταφορών και διερευνά τις βέλτιστες πρακτικές του κλάδου σε όλους τους σημαντικούς λειτουργικούς τομείς της ναυτιλίας.

Το φετινό συνέδριο επικεντρώνεται στο «σταυροδρόμι» στο οποίο βρίσκεται η ναυτιλία καθώς θα πρέπει να επιλέξει και εφαρμόσει στρατηγικές για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του άμεσου μέλλοντος. Το συνέδριο θα επικεντρωθεί σε τρεις σημαντικές προκλήσεις: 1) Στον μετασχηματιστικό αντίκτυπο της τεχνολογίας και της ψηφιοποίησης στη ναυτιλία, 2) Στη σπουδαιότητα και αναγκαιότητα της ναυτικής εκπαίδευσης  3) Στη συμμόρφωση με τους νέους περιβαλλοντικούς κανονισμούς και πώς αυτοί θα επηρεάσουν τη ναυτιλία από την επιχειρησιακή, επενδυτική και χρηματοοικονομική άποψη. Ειδική βαρύτητα θα δοθεί στο θέμα των περιβαλλοντικών κανονισμών, με ειδικά πάνελ συζητήσεων σε θέματα όπως Ballast Water Treatment, Sulfur Cap Compliance, Decarbonization, Marine Fuels και για τον αναμενόμενο αντίκτυπο σε θέματα διαχείρισης κινδύνου, ασφαλειών και χρηματοδότησης.

Στο συνέδριο συμμετέχουν και φέτος 29 κορυφαίες ναυτιλιακές εταιρίες, τρεις σημαντικοί νηογνώμονες (Bureau Veritas,  DNV GL,  Lloyd’s Register), το μεγαλύτερο διεθνές νηολόγιο – Liberian Registry, o IMO – International Maritime Organization, η Αμερικανική Ακτοφυλακή (US Coast Guard), οι επικεφαλής 4 Διεθνών Οργανισμών του κλάδου (BIMCO, European Community Shipowners Associations, INTERCARGO, INTERTANKO), Διεθνείς Τράπεζες (ΑΒΝ AMRO, DVB Bank), η Exxon Mobil, κορυφαίοι εφοπλιστές καθώς και ανώτατα στελέχη του κλάδου.

Στo πλαίσιο του συνεδρίου θα απονεμηθεί το “2018 Capital Link Maritime CSR Leadership Award” στον κ. Philippe Louis-Dreyfus, Chairman – Louis Dreyfus Armateurs S.A.S.; Former President – BIMCO, σε αναγνώριση της προσφοράς του στην παγκόσμια ναυτιλία και της αφοσίωσής του στην εφαρμογή και προώθηση των νέλτιστων πρακτικών. Τον κ. Philippe Louis-Dreyfus θα προλογίσει ο κ. Παναγιώτης Λασκαρίδης, President – European Community Shipowners Associations; CEO – Lavinia Corporation/Laskaridis Shipping Co. Ltd.

Η απονομή του Βραβείου “Capital Link Maritime CSR Leadership Award” ξεκίνησε πριν από 6 χρόνια με στόχο την αναγνώριση ενός ατόμου ή ενός οργανισμού για την επίδειξη του υψηλότερου επιπέδου αφοσίωσης στην επιχειρηματική δεοντολογία και τις βέλτιστες πρακτικές στον κλάδο. Τιμώμενα πρόσωπα προηγούμενων ετών ήταν οι κ.κ. Jeremy Penn, Dr. Νίκος Τσάκος, Eυθύμιος Μητρόπουλος, Clay Maitland και Ιωάννης Πλατσιδάκης.

Για περισσότερες πληροφορίες και για εγγραφή στο φόρουμ, παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα.

Φωτό: Capital Link

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.