Ρεκόρ καταγράφει η παγκόσμια παραγωγή πετρελαϊκών προϊόντων

Ρεκόρ καταγράφει η παγκόσμια παραγωγή πετρελαϊκών προϊόντων

261
Ρεκόρ καταγράφει η παγκόσμια παραγωγή πετρελαϊκών προϊόντων

Σε επίπεδα ρεκόρ έφτασε η παγκόσμια παραγωγή αργού πετρελαίου, φυσικού αερίου, βιοκαυσίμων αλλά και των παραγώγων πετρελαίου το τρίτο τρίμηνο του 2018.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έκθεση της International Energy Agency (IEA) η παγκόσμια παραγωγή άγγιξε τα 100,3 εκατ. βαρέλια ημερησίως το τρίτο τρίμηνο του 2018, αύξηση κατά 2,3 εκατ. βαρέλια/ημέρα συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι και κατά +1,3 εκατ. βαρέλια/ημέρα σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Η αυξημένη παραγωγή του τρίτου τριμήνου συγκριτικά με το δεύτερο τρίμηνο του έτους οφείλεται στην ενίσχυση της πετρελαϊκής παραγωγής των χωρών μελών του OPEC κατά 500.000 βαρέλια/ημέρα, καθώς και των ΗΠΑ κατά 400.000 βαρελιών/ημέρα.

Επιπλέον, η παραγωγή βιοκαυσίμων υπολογίστηκε ότι αυξήθηκε κατά 300.000 βαρέλια/ημέρα το τρίτο τρίμηνο του 2018 συγκριτικά με το δεύτερο τρίμηνο του έτους.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση της IEA, η αύξηση της παραγωγής οφείλεται στην διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση που παρατηρείται από τις αναπτυσσόμενες χώρες.

Αναφορικά με το μέλλον, η IEA προβλέπει ότι η παραγωγή πετρελαίου από τις χώρες που δεν αποτελούν μέλη του OPEC θα αυξηθεί κατά 1,7 εκατ. βαρέλια/ημέρα εντός του 2019.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.