Παραμένει ο κίνδυνος επιθέσεων σε πλοία στις θάλασσες της Ασίας

Παραμένει ο κίνδυνος επιθέσεων σε πλοία στις θάλασσες της Ασίας

174
Παραμένει ο κίνδυνος επιθέσεων σε πλοία στις θάλασσες της Ασίας

Την περίοδο Ιανουαρίου- Σεπτεμβρίου 2018 υπολογίστηκε ότι έλαβαν χώρα 64 πειρατικές – ληστρικές επιθέσεις και απόπειρες επιθέσεων σε πλοία που έπλεαν στις θάλασσες της Ασίας. Συγκεκριμένα, από τα 64 περιστατικά τα 50 αφορούσαν καταγεγραμμένες επιθέσεις, ενώ τα 14 ήταν αποτυχημένες απόπειρες, σύμφωνα με την ReCaap.

Συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, καταγράφηκε αύξηση της τάξης του 3% ως προς τον συνολικό αριθμό των πειρατικών και ληστρικών επιθέσεων εναντίον πλοίων. Η αύξηση οφείλεται, κυρίως, στον μεγάλο αριθμό αποτυχημένων αποπειρών σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Ωστόσο, ο αριθμός των καταγεγραμμένων επιθέσεων για την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2018 βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα από οποαδήποτε άλλη αντίστοιχη περίοδο των 10 τελευταίων ετών.

Piracy
Πηγή: ReCaap

Να σημειωθεί ότι από τις 64 καταγεγραμμένες επιθέσεις την περίοδο Ιανουαρίου- Σεπτεμβρίου 2018 οι 3 είχαν ως στόχο την πειρατεία, ενώ οι υπόλοιπες 61 την ληστεία.

Κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2018 περιστατικά επιθέσεων έλαβαν χώρα σε αγκυροβόλια του Μπαγκλαντές, της Ινδονησίας, των Φιλιππίνων και του Βιεντάμ, ενώ ο κίνδυνος παραμένει στις θάλασσες Sulu και Celebes, καθώς κατά την εν λόγω περίοδο έχουν καταγραφεί δύο περιστατικά ομηρίας ναυτικών.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.