Συνεχίζεται ο Μήνας Δράσης για το Θαλάσσιο Περιβάλλον της HELMEPA

Συνεχίζεται ο Μήνας Δράσης για το Θαλάσσιο Περιβάλλον της HELMEPA

52
Συνεχίζεται ο Μήνας Δράσης για το Θαλάσσιο Περιβάλλον της HELMEPA

Με τον καιρό σύμμαχο και την ενθουσιώδη συμμετοχή πάνω από 2.000 μικρών και μεγάλων εθελοντών σε 65 καθαρισμούς ακτών και βυθού συνεχίζεται ο Μήνας Δράσης για το Θαλάσσιο Περιβάλλον που συντονίζει η HELMEPA στην Ελλάδα στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών 2018, με Στρατηγικό Συνεργάτη Επικοινωνίας το National Geographic.

Την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου, η HELMEPA σε συνεργασία με το National Geographic της FOX Networks Group Greece, πραγματοποίησαν εθελοντικό καθαρισμό της παραλίας και του πευκοδάσους Σχινιά, που αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά οικοσυστήματα της Αττικής. Η ενέργεια αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 21CF Impact Week, μιας παγκόσμιας πρωτοβουλίας της 21st Century Fox, στην οποία υπάγεται η FOX Networks Group Greece και στην οποία συμμετείχαν χιλιάδες εργαζόμενοι της εταιρείας σε όλο τον κόσμο, υποστηρίζοντας παράλληλα την καμπάνια «Planet or Plastic» του National Geographic, με στόχο τη μείωση του πλαστικού μιας χρήσης στην καθημερινότητα μας. Στον καθαρισμό συμμετείχαν επίσης 65 μαθητές και εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Σχολείου Τύμβου Μαραθώνα και του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αγ. Αναργύρων.

Στις δράσεις μέχρι σήμερα ενδεικτικά περιλαμβάνονται καθαρισμοί από εθελοντές-μέλη της Παιδικής HELMEPA και συνεργαζόμενους με τη HELMEPA φορείς σε Αγαθονήσι, Αίγινα, Αλεξανδρούπολη, Βάρκιζα, Βουλιαγμένη, Γλυφάδα, Επανομή Θεσσαλονίκης, Επισκοπή Ρεθύμνου, Ζαχάρω, Ίμερο Ροδόπης, Κάλυμνο, Κατάκολο, Κάτω Ζάκρο Λασιθίου, Κέρκυρα, Λουτράκι, Μαραθιά Θεσσαλίας, Μαραθώνα, Μονεμβασιά, Νάξο, Νίσυρο, Παλαιό Φάληρο, Πάλαιρο Αιτωλοακαρνανίας, Πάργα, Πειραιά, Πόρτες Αρκαδίας, Ποταμό Καλαμά Ιωαννίνων, Ρόδο, Τήνο, Χανιά, Χερσόνησο Ηρακλείου, Χίο και Ψαρά.

Όσοι επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή στο Μήνα Δράσης για το Θαλάσσιο Περιβάλλον της HELMEPA, μπορούν να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική φόρμα με τα στοιχεία του καθαρισμού τους ή να επικοινωνήσουν με τον Τομέα Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης για περισσότερες πληροφορίες, email: environment@helmepa.gr, τηλ: 210-9343088.

Φωτό: HELMEPA

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.