Έρευνα: Τί ωθεί έναν ναυτικό να εγκαταλείψει την θάλασσα;

Έρευνα: Τί ωθεί έναν ναυτικό να εγκαταλείψει την θάλασσα;

678
Έρευνα: Τί ωθεί έναν ναυτικό να εγκαταλείψει την θάλασσα;

Από την τελευταία έρευνα της διεθνούς ενώσεως Nautilus International, η οποία έχει την έδρα της στο Λονδίνο και εκπροσωπεί εργαζομένους σε ναυτικά και ναυτιλιακά επαγγέλματα, προκύπτει ότι το αυστηρό κανονιστικό και εποπτικό πλαίσιο της ναυτιλίας αποτελεί τον μεγαλύτερο «πονοκέφαλο» για το 90% των ναυτικών που συμμετείχαν στην έρευνα. Όπως υποστηρίζεται στην έρευνα η αυστηροποίηση των κανονισμών που διέπουν τη ναυτιλιακή βιομηχανία και κυρίως την καθημερινότητα εν πλω ενδεχομένως στο μέλλον να οδηγήσει τα πληρώματα να θεωρηθούν υπαίτια για λάθη και παραλείψεις.

Παράλληλα, από τους 500 ναυτικούς που ερωτήθηκαν σχεδόν το 70% σημείωσε ότι ο εν λόγω «φόβος» επιδρά άμεσα στην επιθυμία του να συνεχίσει να εργάζεται στη θάλασσα.

Σχολιάζοντας τα εν λόγω ευρήματα η κ. Debbie Cavaldoro, Head of Strategy της Nautilus International, σημείωσε χαρακτηριστικά ότι ο «φόβος» των ναυτικών να θεωρηθούν υπαίτιοι για λάθη ή παραλείψεις εν πλω δεν επιδρά μόνο στην ψυχολογία τους, καθώς αντιμετωπίζονται συχνά σαν «αποδιοπομπαίοι τράγοι», αλλά σηματοδοτεί και έναν άμεσο κίνδυνο για τη ναυτιλιακή βιομηχανία καθώς πολύ ικανά πληρώματα ωθούνται ακουσίως προς την πόρτα της εξόδου από την βιομηχανία.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.