Στο κενό οι διαπραγματεύσεις Dorian LPG και BW LPG

Στο κενό οι διαπραγματεύσεις Dorian LPG και BW LPG

137
Στο κενό οι διαπραγματεύσεις Dorian LPG και BW LPG

Τελικά, φαίνεται πως η πολυσυζητημένη ενοποίηση των BW LPG και Dorian LPG δεν θα γίνει πράξη παρά τις διαπραγματεύσεις που έλαβαν χώρα το τελευταίο τετράμηνο.

Πιο συγκεκριμένα με επιστολή του ο Andreas Sohmen-Pao, Πρόεδρος της BW LPG, γνωστοποίησε προς τον Γιάννη K. Χατζηπατέρα, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Dorian LPG ότι αποσύρει την προσφορά της για την εξαγορά της ελληνικών συμφερόντων ναυτιλιακής. Παράλληλα, ο Πρόεδρος της BW LPG σημείωσε ότι παρά την απόσυρση του ενδιαφέροντος της νορβηγικής εταιρείας, εξακολουθεί να πιστεύει ότι μια ενδεχόμενη συγχώνευση θα ήταν άκρως επωφελής για τους μετόχους της Dorian.
Η BW LPG υποστηρίζει ουσιαστικά ότι όλο αυτό το διάστημα δεν έχει λάβει την επίσημη τοποθέτηση της Dorian αναφορικά με την πρότασή της, δείγμα απροθυμίας προς τη δημιουργία μιας αμοιβαίως επωφελούς σύμπραξης.

Από την πλευρά του ο κ. Χατζηπατέρας απαντώντας μέσω επιστολής του τόνισε ότι η προσφορά της BW LPG δεν υπήρξε η πλέον συμφέρουσα για τους μετόχους της Dorian LPG και παρά το γεγονός ότι ζήτησε μια βελτιωμένη πρόταση αυτή δεν ήρθε ποτέ.

Φωτό: Dorian LPG

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.