Αλλάζουν τα δεδομένα στις σιδηροδρομικές μεταφορές

Αλλάζουν τα δεδομένα στις σιδηροδρομικές μεταφορές

171
Αλλάζουν τα δεδομένα στις σιδηροδρομικές μεταφορές

Η Hyperloop Transportation Technologies (HTT), αποτελεί μία από τις εταιρείες που έχουν αναπτύξει τα συστήματα hyperloop προκειμένου να πραγματοποιούνται οι επιβατικές και οι εμπορευματικές μεταφορές σιδηροδρομικώς μέσω ενός σωλήνα. Η εταιρεία με έδρα στην Καλιφόρνια έχει υπογράψει συμφωνίες με το Άμπου Ντάμπι, καθώς και με την Γαλλία, την Τσεχική Δημοκρατία και πρόσφατα με την Κίνα για τη δημιουργία διαδρομών hyperloop στις συγκεκριμένες χώρες.

Η HTT ανακοίνωσε ότι έχει κατασκευάσει την πρώτη «κάψουλα» για επιβατικές μεταφορές, η παρουσίαση της οποίας πραγματοποιήθηκε στο Puerto de Santa Maria της Ισπανίας.

Η συγκεκριμένη κάψουλα, η οποία δεν διαθέτει βαγόνια, φέρει την ονομασία «Quintero One», έχει μήκος 32 μ., βάρος 5 τόνους και αναμένεται να τεθεί σε πλήρη λειτουργία εντός του 2019.

Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό σε ποια χώρα θα πραγματοποιεί τις επιβατικές μεταφορές η κάψουλα «Quintero One» ωστόσο σύμφωνα με δημοσίευμα του Gulf Business φαίνεται ότι θα συνδέει το Ντουμπάι με το Άμπου Ντάμπι.

Φωτό: Hyperloop Transportation Technologies

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.