Στο επίκεντρο ενδιαφέροντος της Κίνας (και) η Ολλανδία

Στο επίκεντρο ενδιαφέροντος της Κίνας (και) η Ολλανδία

103
Στο επίκεντρο ενδιαφέροντος της Κίνας (και) η Ολλανδία

Την σημασία των σχέσεων Κίνας και Ολλανδίας για το διεθνές εμπόριο σημείωσαν στο κινεζικό τηλεοπτικό δίκτυο China Global Television Network (CGTN) ο Lin Haibo, επικεφαλής της COSCO SHIPPING στον τερματικό Euromax του λιμανιού του Ρότερνταμ και ο Gong Dongbin, διευθύνων σύμβουλος της COSCO SHIPPING Lines Netherlands.

Πιο συγκεκριμένα, ο Lin Haibo τόνισε ότι η Ολλανδία τα τελευταία χρόνια στρέφεται στις κινεζικές επενδύσεις με στόχο την ανάπτυξη (και) της οικονομίας της, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι η COSCO «τρέχει» ένα γραφείο ναυτιλιακών πρακτόρων κοντά στο λιμάνι του Ρότερνταμ για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της.

Από την πλευρά του ο Gong Dongbin παρατήρησε ότι ενώ στο παρελθόν το διμερές εμπόριο μεταξύ Κίνας και Ολλανδίας μονοπωλούνταν από τις κινεζικές εξαγωγές, πλέον οι εισαγωγές ολλανδικών εμπορευμάτων από τον ασιατικό γίγαντα διαρκώς αυξάνονται, δείγμα της ολοένα και μεγαλύτερης αλληλεξάρτησης των δύο.

Είναι γεγονός ότι το λιμάνι του Ρότερνταμ, το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο στην Ευρώπη, παίζει πρωτεύοντα ρόλο στο διμερές εμπόριο μεταξύ Κίνας και Ευρώπης, κάτι το οποίο σχολιάστηκε και από τους δύο στη συνέντευξη που παραχώρησαν στο κινεζικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.