Η υιοθέτηση «πράσινων» πρακτικών απάντηση στην κλιματική αλλαγή

Η υιοθέτηση «πράσινων» πρακτικών απάντηση στην κλιματική αλλαγή

26
Η υιοθέτηση «πράσινων» πρακτικών απάντηση στην κλιματική αλλαγή

Προς την αντιμετώπιση της παγκόσμιας κλιματικής αλλαγής προχωρά με αποφασιστικά βήματα η Καλιφόρνια, καθώς ψηφίστηκε νομοσχέδιο σύμφωνα με το οποίο θα πρέπει μέχρι το 2045 η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας της πολιτείας να προέρχεται εξ ολοκλήρου από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg, το 44% της παραγωγής ηλεκτρισμού στην πολιτεία της Καλιφόρνιας προέρχεται σήμερα από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως η ηλιακή, η αιολική, η γεωθερμική και η υδροηλεκτρική.

Η συγκεκριμένη πολιτεία έχει κατορθώσει να μειώσει τις εκπομπές των αέριων ρύπων της στα χαμηλότερα επίπεδα από το 1990, πετυχαίνοντας από τώρα τους στόχους που έχουν τεθεί για το 2020.

Ο κ. Pavel Molchanov, αναλυτής της Raymond James Financial Inc., επεσήμανε ότι η αιολική και η ηλιακή ενέργεια αποτελούν τις φθηνότερες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και ότι η Καλιφόρνια μπορεί να πετύχει μέσα στα επόμενα 15 χρόνια το 100% της παραγωγής ηλεκτρισμού της να προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Το παρακάτω γράφημα απεικονίζει τις πηγές ενέργειας στις οποίες στηρίζεται σήμερα η πολιτεία της Καλιφόρνιας για την κάλυψη των αναγκών της σε ηλεκτρισμό.

California

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.