Η Clean Shipping Alliance «έρχεται» προς υποστήριξη των scrubbers

Η Clean Shipping Alliance «έρχεται» προς υποστήριξη των scrubbers

341
Η Clean Shipping Alliance «έρχεται» προς υποστήριξη των scrubbers

Μία νέα συμμαχία δημιουργείται με την ονομασία «Clean Shipping Alliance 2020 (CSA 2020)», η οποία υποστηρίζει την τοποθέτηση scrubbers στα πλοία προς συμμόρφωση με τις απαιτήσεις του IMO για καύσιμα χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο.

H CSA 2020 αποτελείται από ηγέτιδες ναυτιλιακές εταιρείες στον χώρο της ποντοπόρου ναυτιλίας και στόχος της συμμαχίας είναι η παροχή πληροφοριών και η ανάλυση δεδομένων προς ενημέρωση της ναυτιλιακής βιομηχανίας και όλων των ενδιαφερόμενων μερών για την καλύτερη απόδοση των πλοίων μέσω της μείωσης των αέριων ρύπων τους. Στο πλαίσιο του πεδίου δραστηριοποίησης της CSA 2020 είναι και η υποστήριξη του IMO αναφορικά με την διασφάλιση της συμμόρφωσης των πλοίων με τις διεθνείς περιβαλλοντικές απαιτήσεις.

Τα μέλη που συνθέτουν την CSA 2020 είναι οι εταιρείες Blystad Group, Cargill Inc., Carnival Corporation, DHT Holdings, Eagle Bulk Shipping, Eastern Pacific Shipping, Frontline Ltd., Golden Ocean Group Limited, Grimaldi Group, Hunter Group ASA, Navig8 Group, Okeanis Eco Tankers, Oldendorff Carriers, Safe Bulkers, Inc., Spliethoff, Star Bulk Carriers Corp, Torm και Trafigura.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.