Αλλάζει η υπεράκτια εξόρυξη αργού και φυσικού αερίου στις ΗΠΑ;

Αλλάζει η υπεράκτια εξόρυξη αργού και φυσικού αερίου στις ΗΠΑ;

118
Αλλάζει η υπεράκτια εξόρυξη αργού και φυσικού αερίου στις ΗΠΑ;

Η αμερικανική κυβέρνηση προέβη την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου στην «χαλάρωση» των κανονισμών ασφάλειας που διέπουν την υπεράκτια εξόρυξη αργού πετρελαίου και φυσικού αερίου, σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί ο ενεργειακός κλάδος των ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι πρότινος, οι εν λόγω αυστηροί κανονισμοί είχαν θεσπιστεί μετά την καταστροφική διαρροή πετρελαίου από γεώτρηση της BP στον Κόλπο του Μεξικού το 2010, η οποία ήταν υπεύθυνη για τον θάνατο 11 εργαζομένων.

Το σκεπτικό πίσω από την εν λόγω απόφαση, έγκειται στο γεγονός ότι το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο δημιούργησε εμπόδια στην παραγωγή αργού πετρελαίου και φυσικού αερίου, ενώ ταυτόχρονα δεν αύξησε επ’ ουδενί την ασφάλεια των εργαζομένων και την προστασία του περιβάλλοντος, σύμφωνα με τα όσα διαμηνύει το Υπουργείο Εσωτερικών των ΗΠΑ.

Σημειώνεται ότι τα νέα πρότυπα ασφαλείας για την εξόρυξη αργού πετρελαίου και φυσικού αερίου έχει προκαλέσει την οργισμένη αντίδραση ακτιβιστών και περιβαλλοντολόγων, οι οποίοι τονίζουν ότι η κυβέρνηση υποκύπτει σε επιχειρηματικά συμφέροντα μη λαμβάνοντας υπόψη την ασφάλεια των εργαζομένων.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.