Η K Line εξετάζει πληθώρα επιλογών για το sulphur cap

Η K Line εξετάζει πληθώρα επιλογών για το sulphur cap

185
Η K Line εξετάζει πληθώρα επιλογών για το sulphur cap

Η ιαπωνική ναυτιλιακή εταιρεία K Line σχεδιάζει να εφαρμόσει μία ποικιλία μεθόδων προκειμένου να μπορέσουν να ανταποκριθούν τα πλοία της στις διεθνείς περιβαλλοντικές απαιτήσεις του 2020 για καύσιμα χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο.

Ο κ. Eizo Murakami, πρόεδρος και CEO της K Line, δήλωσε ότι ορισμένα πλοία της εταιρείας, ενόψει του sulphur cap, θα καταναλώνουν καύσιμα χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο, σε άλλα πλοία θα τοποθετηθούν scrubbers, ενώ κάποια άλλα θα μετασκευαστούν προκειμένου να καταναλώνουν ως καύσιμο LNG.

Όπως επεσήμανε ο κ. Murakami ανάλογα με τον σχεδιασμό και τις ανάγκες του κάθε πλοίου θα επιλεγεί και η κατάλληλη λύση προς την ικανοποίηση των διεθνών περιβαλλοντικών προτύπων.

Ο κ. Murakami δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι η λήψη των απαιτούμενων μέτρων από την εταιρεία με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος θα πραγματοποιηθεί χωρίς καθυστέρηση. Ωστόσο θα επιφέρει αυξημένα κόστη, το «βάρος» των οποίων σύμφωνα με τον ίδιο θα πρέπει να κατανεμηθεί σε όλα τα ενδιαφερόμενη μέρη.

Φωτό: kline.co.jp

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.