Στόχος η αναβάθμιση για τα ουκρανικά λιμάνια

Στόχος η αναβάθμιση για τα ουκρανικά λιμάνια

123
Στόχος η αναβάθμιση για τα ουκρανικά λιμάνια

Η κυβέρνηση της Ουκρανίας έχει θέσει ως στόχο να προσελκύσει ξένες επενδύσεις προκειμένου να αναπτύξει τη λιμενική της βιομηχανία. Μέσα στα σχέδια της ουκρανικής κυβέρνησης είναι η παραχώρηση διαχείρισης ορισμένων λιμένων, παραμένοντας όμως αυτοί υπό δημόσια εποπτεία.

Ωστόσο ο εκσυγχρονισμός των διαδικασιών στη λιμενική βιομηχανία της Ουκρανίας, αποτινάσσοντας την νοοτροπία μίας χώρας που αποτελούσε μέρος της κάποτε Σοβιετικής Ένωσης, δεν αποτελεί εύκολο ζήτημα.

Ο υπουργός Υποδομών της Ουκρανίας, κ. Volodymyr Omelyan, επεσήμανε ότι στόχος για την κυβέρνηση αποτελεί η προσέλκυση επενδύσεων στους ουκρανικούς λιμένες εντός των επόμενων είκοσι ετών. Ωστόσο η χώρα μαστίζεται από φαινόμενα διαφθοράς και έχει επίσης να αντιμετωπίσει την εχθρική στάση της Ρωσίας.

Κατά τη διάρκεια του 2017 υπολογίστηκαν ότι διακινήθηκαν 133 εκατ. τόνοι από τους 13 λιμένες της Ουκρανίας, παρουσιάζοντας συνεχή πτώση από το 2014, λόγω της ρήξης των σχέσεών της με την Ρωσία.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.