Απαγορευτικό απόπλου λόγω «Ξενοφώντος»

    177
    Απαγορευτικό απόπλου λόγω «Ξενοφώντος»
    Φωτό αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σε ισχύ έχει τεθεί λόγω της επέλασης του «Ξενοφώντος» απαγόρευση απόπλου από τους λιμένες: Πειραιά, Ραφήνας και Λαυρίου. Επίσης, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών δεν εκτελούνται δρομολόγια και στις πορθμειακές γραμμές: Ρίο-Αντίρριο, Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα, Αρκίτσα-Αιδηψός, Βόλος-Σποράδες και Καβάλα-Πρίνος.

    Να σημειωθεί, πως στα πελάγη πνέουν ισχυροί άνεμοι, ενώ για σήμερα Τετάρτη 26/09 αναμένεται περαιτέρω ενίσχυσή τους σε Αιγαίο και Ιόνιο, όπου οι άνεμοι θα πνέουν με ένταση τοπικά έως 9 μποφόρ, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

    Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ και το Λιμενικό Σώμα κανονικά, προς ώρας, εκτελούνται τα δρομολόγια στη γραμμή Πέραμα- Παλούκια Σαλαμίνας και στον Αργοσαρωνικό.

    Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να επικοινωνούν με τις κατά τόπους λιμενικές αρχές και τα πρακτορεία προκειμένου να ενημερωθούν για τα δρομολόγια των πλοίων και την πιθανή ματαίωσή τους λόγω των κακών καιρικών συνθηκών.

    Φωτό αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΛΟΥΚΑΣ ΜΑΣΤΗΣ

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.