Ρύζι: Το Βιετνάμ 3η κορυφαία εξαγωγική δύναμη παγκοσμίως

Ρύζι: Το Βιετνάμ 3η κορυφαία εξαγωγική δύναμη παγκοσμίως

152
Ρύζι: Το Βιετνάμ 3η κορυφαία εξαγωγική δύναμη παγκοσμίως

Το Βιετνάμ φαίνεται πως αναδεικνύεται στον τρίτο κορυφαίο εξαγωγέα ρυζιού παγκοσμίως καθώς τους πρώτους οχτώ μήνες του έτους απέστειλε στο εξωτερικό 4,53 εκατ. τόνους ρυζιού με τα έσοδα για τους εγχώριους παραγωγούς να ξεπερνούν τα $2,29 δις.

Σύμφωνα με το υπουργείο Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης του Βιετνάμ, οι εξαγωγές ρυζιού από τη χώρα κατέγραψαν αύξηση 10,5% σε όρους όγκου και 26,5% σε όρους αξίας σε ετήσια βάση. Κατά το εν λόγω διάστημα, η Κίνα παρέμεινε ο κορυφαίος προορισμός για το βιετναμέζικο ρύζι (1 εκατ. τόνοι), ενώ ακολούθησαν η Ινδονησία (770.000 τόνοι), οι Φιλιππίνες (610.000 τόνοι) και η Μαλαισία (396.000 τόνοι).

Πέραν των προαναφερθέντων παραδοσιακών εισαγωγέων ρυζιού του Βιετνάμ, η Τουρκία κατέγραψε κατά το διάστημα Ιανουαρίου- Αυγούστου αύξηση των εισαγωγών κατά 449%, η Γαλλία +254,3%, η Πολωνία +204,6% και το Ιράκ +164,6%.

Τέλος σημειώνεται ότι η Ινδία και Ταϊλάνδη αποτελούν τους κορυφαίους εξαγωγείς ρυζιού παγκοσμίως πάνω από το Βιετνάμ.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.