Σε σταθερά – προς το παρόν – επίπεδα οι τιμές του πετρελαίου

Σε σταθερά – προς το παρόν – επίπεδα οι τιμές του πετρελαίου

51
Σε σταθερά – προς το παρόν – επίπεδα οι τιμές του πετρελαίου

Σε σταθερά επίπεδα κυμαίνονται οι τιμές του πετρελαίου, ωστόσο η αγορά επηρεάζεται από την πτώση των αμερικανικών πετρελαϊκών αποθεμάτων καθώς και από το ενδεχόμενο μη αύξησης της παραγωγής από τις χώρες μέλη του OPEC, η οποία θα αντισταθμίσει τις μειωμένες εξαγωγές του Ιράν.

Η τιμή για Light Crude Oil τύπου Brent παρέμεινε στα $79,40/βαρέλι, ενώ το U.S. light crude oil αυξήθηκε κατά 40 λεπτά αγγίζοντας τα $71,52 την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters τα πετρελαϊκά αποθέματα των ΗΠΑ σημείωσαν πτώση για πέμπτη συνεχόμενη εβδομάδα, της τάξεως των 2,1 εκατ. βαρελιών, φτάνοντας στις 14 Σεπτεμβρίου στα χαμηλότερα επίπεδα των 3,5 τελευταίων ετών.

Την ίδια ώρα οι αμερικανικές κυρώσεις στο Ιράν έχουν οδηγήσει στη μειωμένη εξαγωγική δραστηριότητα πετρελαίου της Τεχεράνης, καθώς πολλοί αγοραστές της γυρίζουν την πλάτη.

Ωστόσο δεν είναι ακόμα γνωστό κατά πόσο είναι εύκολο οι υπόλοιπες μεγάλες πετρελαιοπαραγωγικές χώρες (Σαουδική Αραβία, Ιράκ, Ρωσία) να καλύψουν το κενό που αφήνει το Ιράν στην παγκόσμια πετρελαϊκή παραγωγή.

Την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου οι χώρες μέλη του OPEC αναμένεται να συναντηθούν στην Αλγερία προκειμένου να βρουν λύση αναφορικά με την αύξηση και την κατανομή της πετρελαϊκής τους παραγωγής.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.