Η Αλβανία αποκτά εθνικό αερομεταφορέα

Η Αλβανία αποκτά εθνικό αερομεταφορέα

300
Η Αλβανία αποκτά εθνικό αερομεταφορέα

Η Air Albania, ο πρώτος εθνικός αερομεταφορέας της Αλβανίας, πραγματοποίησε την πρώτη του δοκιμαστική πτήση την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου, από τα Τίρανα προς την Κωνσταντινούπολη.

Η συγκεκριμένη αεροπορική εταιρεία ιδρύθηκε τον περασμένο Μάιο και αποτελεί κοινοπραξία της Turkish Airlines (49%), της MDN Investment SHPK (41%) και της Albcontrol (10%).

Η Air Albania θα δραστηριοποιείται στις εμπορευματικές και στις επιβατικές μεταφορές μεταξύ Τιράνων και Κωνσταντινούπολης.

Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας κ. Edi Rama, επεσήμανε ότι η Air Albania θα αποτελεί μία «γέφυρα» μεταξύ Αλβανίας και Τουρκίας, ενώ τόνισε ότι η δημιουργία της πρώτης αλβανικής αεροπορικής εταιρείας δεν θα ήταν δυνατή δίχως την πρωτοβουλία και τη γενναιόδωρη υποστήριξη του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Πάντως και στο παρελθόν πολλοί αλβανικοί αερομεταφορείς προσπάθησαν να «επεκταθούν» στα Τίρανα αλλά με άσχημα τελικά οικονομικά αποτελέσματα που γρήγορα τους επέβαλαν «λουκέτα» και τεράστια χρέη στους μετόχους τους.

Φωτό: youtube

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.