Ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ- Κίνας και η Διώρυγα του Παναμά

Ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ- Κίνας και η Διώρυγα του Παναμά

150
Ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ- Κίνας και η Διώρυγα του Παναμά

Φαίνεται ότι ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στη διέλευση πλοίων από τη Διώρυγα του Παναμά.

Ο επικεφαλής της Αρχής της Διώρυγας του Παναμά, κ. Jorge Quijano, επεσήμανε ότι οι αλλεπάλληλες εμπορικές διενέξεις ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα αναμένεται να πλήξουν σημαντικά, εφόσον συνεχιστούν, τη Διώρυγα του Παναμά, η οποία αποτελεί μία σημαντική εμπορική διαδρομή που ενώνει τον Ατλαντικό και τον Ειρηνικό Ωκεανό. Επίσης, όπως αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, η Διώρυγα του Παναμά αποτελεί μια αξιόλογη πηγή εσόδων για την χώρα της κεντρικής Αμερικής.

Από την άλλη πλευρά ο κ. Quijano τόνισε ότι η μείωση των εμπορικών ροών από την Κίνα προς τις ΗΠΑ ενδεχόμενως αντισταθμιστεί από τις αυξημένες εξαγωγές σογιάς της Βραζιλίας, η οποία αποτελεί τον μεγαλύτερο παραγωγό σόγιας στον κόσμο.

Επιπλέον οι μειωμένες εξαγωγές αμερικανικού LNG προς την Κίνα, μπορούν να αντισταθμιστούν από τις αμερικανικές εξαγωγές προς Ιαπωνία, Μεξικό και Ν. Κορέα.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.