Κατάρ και Γερμανία δίνουν τα χέρια στον τομέα της ενέργειας

Κατάρ και Γερμανία δίνουν τα χέρια στον τομέα της ενέργειας

88
Κατάρ και Γερμανία δίνουν τα χέρια στον τομέα της ενέργειας

Το Κατάρ προσβλέπει στον ενεργειακό τομέα της Γερμανίας, προχωρώντας σε επενδύσεις ύψους 10 δις ευρώ μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, οι οποίες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων και την κατασκευή ενός τερματικού σταθμού εισαγωγής LNG, με την πιθανή συμμετοχή της Qatar Petroleum.

Ο Εμίρης του Κατάρ, Tamim bin Hamad al-Thani, δήλωσε πρόσφατα ότι οι επενδύσεις στην Γερμανία θα πραγματοποιηθούν καθώς η ευρωπαϊκή χώρα έχει ισχυρή οικονομία και αποτελεί τον μεγαλύτερο ενεργειακό καταναλωτή της Ευρώπης.

Ο ίδιος ανέφερε ότι μπορεί οι εμπορικές σχέσεις μεταξύ Γερμανίας και Κατάρ να σημείωσαν πτώση το 2017, ωστόσο εκτιμάται ότι θα σημειώσουν ιδιαίτερη βελτίωση τα επόμενα χρόνια.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ από την πλευρά της τόνισε ότι η χώρα της προσβλέπει σε επέκταση του ενεργειακού της δικτύου και σε συνεργασίες στον συγκεκριμένο τομέα, θεωρώντας το Κατάρ ως έναν πολλά υποσχόμενο εμπορικό συνεργάτη.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.