Ρεκόρ ανόδου για τις νοτιοκορεατικές εξαγωγές

Ρεκόρ ανόδου για τις νοτιοκορεατικές εξαγωγές

51
Ρεκόρ ανόδου για τις νοτιοκορεατικές εξαγωγές

Σε ανοδική τροχιά βρίσκονται οι εξαγωγές της Ν. Κορέας, καθώς το πρώτο οκτάμηνο του 2018 έφτασαν σε αξία τα $399,8 δις, αύξηση κατά 6,6% συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του 2017, αποτελώντας τις υψηλότερες εξαγωγές της χώρας σε ανάλογη περίοδο.

Σύμφωνα με το Xinhua, εφόσον οι εξαγωγές συνεχίζουν να καταγράφουν ανοδική πορεία με τον ίδιο ρυθμό, τότε μέχρι τα τέλη του έτους η Ν. Κορέα θα έχει εξάγει για πρώτη φορά στην ιστορία της προϊόντα και εμπορεύματα συνολικής αξίας $600 δις.

Η αύξηση της εξαγωγικής δραστηριότητας της χώρας οφείλεται στην υψηλή ζήτηση που παρατηρείται για πετρελαϊκά, ηλεκτρικά και μηχανολογικά προϊόντα αλλά και για αυτοκίνητα.

Τον περασμένο Αύγουστο οι εξαγωγές της Ν. Κορέας ανήλθαν σε αξία τα $51,2 δις, αύξηση κατά 8,7%, σε σχέση με τον Αύγουστο του 2017, ενώ οι εισαγωγές της χώρας άγγιξαν τα $44,3 δις, σημειώνοντας εμπορικό πλεόνασμα ύψους $6,9 δις.

Ο μεγαλύτερος εμπορικός συνεργάτης της Ν. Κορέας ήταν για μία ακόμη φορά η Κίνα σε είδη που αφορούσαν πετροχημικά, προϊόντα σιδήρου, πετρελαϊκά προϊόντα, ημιαγωγούς κ.ά., ενώ σημαντική ήταν και η αύξηση των εξαγωγών προς τις ΗΠΑ αλλά και προς την Ιαπωνία και τις χώρες της ΝΑ Ασίας. Μείωση κατά τη διάρκεια του περασμένου Αυγούστου σημειώθηκε στις εξαγωγές της Ν. Κορέας προς την Ε.Ε., τη Μέση Ανατολή και την Ινδία.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.