«Πράσινες» πρακτικές από την δανέζικη Maersk

«Πράσινες» πρακτικές από την δανέζικη Maersk

92
«Πράσινες» πρακτικές από την δανέζικη Maersk

Με γνώμονα την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος η A.P Moller- Maersk υποστηρίζει τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό «The Ocean Cleanup» αναφορικά με την εγκατάσταση ενός πιλοτικού συστήματος καθαρισμού στον Ειρηνικό Ωκεανό, με στόχο να απομακρυνθούν τα πλαστικά.

Πρόκειται για μία μεγάλη πρωτοβουλία σε παγκόσμιο επίπεδο για την απομάκρυνση των πλαστικών από τους ωκεανούς, σύμφωνα με ανακοίνωση του δανέζικου κολοσσού.

H παραγωγή πλαστικών σε παγκόσμιο επίπεδο αυξάνεται σταθερά από το 1950 και περίπου 5 τρις πλαστικών εκτιμάται ότι έχουν αποβληθεί από τότε μέχρι σήμερα στους ωκεανούς.

Μέσα στον Σεπτέμβριο το πρώτο υπεράκτιο σύστημα καθαρισμού πρόκειται να εγκαστασταθεί από πλοίο της Maersk Supply Service στο λεγόμενο Great Pacific Garbage Patch (GPGP), το οποίο βρίσκεται 1.200 ναυτικά μίλια από τις ακτές του Σαν Φρανσίσκο.

Το σύστημα καθαρισμού θα εγκατασταθεί πιλοτικά σε πρώτη φάση για ένα διάστημα 60 ημερών προκειμένου να διασφαλιστεί ότι λειτουργεί σωστά, ενώ η Maersk μέσα σε αυτό το διάστημα είναι επιφορτισμένη με τον έλεγχο της λειτουργίας του συστήματος.

Ο κ. Claus V. Hemmingsen, Vice CEO της A.P. Moller – Maersk, επεσήμανε ότι η Maersk με υπευθυνότητα δηλώνει τη δέσμευσή της προκειμένου οι ωκεανοί να αποτελέσουν ένα καθαρό περιβάλλον για τις νεότερες γενιές.

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.