Πως διαμορφώθηκαν οι επιδόσεις των πορτογαλικών λιμένων

Πως διαμορφώθηκαν οι επιδόσεις των πορτογαλικών λιμένων

33
Πως διαμορφώθηκαν οι επιδόσεις των πορτογαλικών λιμένων

Oι πορτογαλικοί λιμένες είδαν τον όγκο των εμπορευμάτων που διαχειρίζονται να μειώνεται κατά 4,8% το α’ εξάμηνο του έτους συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, σύμφωνα με τα στοιχεία της Mobility and Transport Authority (AMT).

Συγκεκριμένα τα λιμάνια στα ηπειρωτικά της χώρας της Ιβηρικής Χερσονήσου διαχειρίστηκαν φορτία 46,4 εκατ. τόνων μεταξύ Ιανουαρίου-Ιουνίου 2018 όταν ένα χρόνο πριν ο αριθμός αυτός κινήθηκε στους 48,6 εκατ. τόνους.

Η πτώση αυτή οφείλεται κυρίως στη μείωση των δραστηριοτήτων στο λιμάνι Sines, το οποίο αποτελεί και το πιο πολυσύχναστο στην Πορτογαλία. Από τις αρχές του έτους το λιμάνι Sines διαχειρίζεται το 50,2% του όγκου των εμπορευμάτων από και προς την Πορτογαλία, ωστόσο κατά το α’ εξάμηνο του έτους διαχειρίστηκε μικρότερο όγκο φορτίων κατά 9,9%.

Το λιμάνι Sines δεν θεωρείται τυχαία το σημαντικότερο της χώρας καθώς υπενθυμίζεται ότι ο τερματικός του σταθμός ΧΧΙ υποδέχτηκε το μεγαλύτερο containership, μήκους 399 μέτρων και χωρητικότητας 20.568 TEUs που έπλευσε προς τα πορτογαλικά ύδατα.

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.