ΔΕΠΑ και Gastrade έδωσαν τα χέρια για τον FSRU τερματικό της Αλεξανδρούπολης

ΔΕΠΑ και Gastrade έδωσαν τα χέρια για τον FSRU τερματικό της Αλεξανδρούπολης

312
ΔΕΠΑ και Gastrade έδωσαν τα χέρια για τον FSRU τερματικό της Αλεξανδρούπολης

Στο πλαίσιο του «Southeast Europe Energy Forum», το οποίο διοργανώνεται από το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο στη Θεσσαλονίκη, ΔΕΠΑ και Gastrade έδωσαν τα χέρια πριν από λίγες ώρες για την συμμετοχή της πρώτης στο project για τον FSRU τερματικό σταθμό LNG της Αλεξανδρούπολης.

Σημειώνεται ότι η ΔΕΠΑ θα συμμετάσχει κατά 20% στο σχήμα που έχει αναλάβει το πολύ σημαντικό αυτό project, ενώ πλέον εκκρεμεί και η συμμετοχή της κρατικής βουλγαρικής ενεργειακής εταιρείας Bulgarian Energy Holding (ΒΕΗ).

Ο τερματικός σταθμός στην Αλεξανδρούπολη αναμένεται να καλύψει σημαντικές ενεργειακές ανάγκες τόσο της εγχώριας ελληνικής αγοράς όσο και αυτής σε ολόκληρη την νοτιοανατολική Ευρώπη. Παράλληλα αποτελεί γεωστρατηγικής σημασίας project και είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι αρκετές αμερικανικές εταιρείες έχουν εκφράσει την επιθυμία για την συμμετοχής τους.

Τονίζεται ότι την συμφωνία υπέγραψαν ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ, Δημήτρης Τζώρτζης και ο πρόεδρος της Gastrade, Ιωάννης Αράπογλου. Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι με την επισημοποίηση της συμμετοχής και της ΒΕΗ, η οποία αναμένεται, η μετοχική σύνθεση του σχήματος θα έχει ως εξής: Gaslog (20%), ΔΕΠΑ (20%), ΒΕΗ (20%) και Gastrade (40%).

Φωτό: Gastrade

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.