Γιατί αλλάζει η φορολογική πολιτική της Κίνας

Γιατί αλλάζει η φορολογική πολιτική της Κίνας

91
Γιατί αλλάζει η φορολογική πολιτική της Κίνας

Αρκετοί Κινέζοι φορολογούμενοι θα εξοικονομούν περισσότερα χρήματα από το εισόδημά τους καθώς αποφασίστηκε από την κυβέρνηση να αυξηθεί από τον Οκτώβριο το αφορολόγητο, το οποίο θα  ανέρχεται πια στα $730 ανά μήνα.

Όσοι μισθωτοί λαμβάνουν λιγότερα από $512 μηνιαίως αναμένουν να μάθουν κατά πόσο θα επεκταθούν οι φοροελαφρύνσεις από το 2019, σύμφωνα με την People’s Daily.

Ωστόσο το υψηλότερο αφορολόγητο και οι προτεινόμενοι φορολογικοί συντελεστές με τον υψηλότερο να ορίζεται στο 45% παρέμειναν αμετάβλητοι σε σχέση με προηγούμενη πρόταση με τους οικονομολόγους να υποστηρίζουν ότι τα μέτρα αυτά ελάχιστα θα ενισχύσουν την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών.

Η μείωση της φορολογίας στην Κίνα αποτελεί την πρώτη αναθεώρηση της σχετικής νομοθεσίας από το 2011 και αποτελεί μέρος της κινεζικής στρατηγικής για την σταθερότητα της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι λιανικές πωλήσεις έχουν μειωθεί φέτος στην Κίνα, ενώ και η ανάπτυξη της οικονομίας της μειώθηκε στο 8,8% τον Ιούλιο από το 9% του Ιουνίου. Το κινεζικό Υπουργείο Οικονομικών ανέφερε ότι τα φορολογικά έσοδα αυξήθηκαν κατά 14% στα 10,8 τρις γουάν την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουλίου, παρουσιάζοντας ταχύτερη ανάπτυξη από αυτή του ΑΕΠ ή του εισοδήματος.

Μένει λοιπόν να δούμε εάν τελικά η πολιτική της κινεζικής κυβέρνησης πυροδοτήσει μια κινητικότητα στις δαπάνες των φορολογούμενων βελτιώνοντας την οικονομία της χώρας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.