Τριπλή σύμπραξη για μια πιο “πράσινη” ναυτιλία

Τριπλή σύμπραξη για μια πιο “πράσινη” ναυτιλία

137
Τριπλή σύμπραξη για μια πιο “πράσινη” ναυτιλία

Τρεις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας του ναυτιλιακού κλάδου, οι WinGD, Wärtsilä και GTT, συμφώνησαν να συνεργαστούν προκειμένου να καταστήσουν τη χρήση του καυσίμου LNG μια πραγματικά βιώσιμη επιλογή για τους πλοιοκτήτες και τους φορείς εκμετάλλευσης. Συνδυάζοντας την τεχνογνωσία και την εμπειρία τους, οι τρεις εταιρείες παρέχουν μια αποτελεσματική και απλουστευμένη προσέγγιση για την επίτευξη της συμμόρφωσης με τους περιβαλλοντικούς κανονισμούς.

Το καύσιμο LNG θεωρείται βασικός παράγοντας για την επίτευξη της “πράσινης” πρόωσης στα πλοία. ‘Εχει σχεδόν μηδενική περιεκτικότητα σε θείο, παράγει κατά 80% λιγότερα οξείδια αζώτου (NOx) και 30% λιγότερες εκπομπές CO2 σε σχέση με τα συμβατικά καύσιμα πλοίων , ενώ και η τιμή του είναι ανταγωνιστική.

Το 2017 σημειώθηκε αξιοσημείωτη πρόοδος στην αποδοχή του LNG ως καυσίμου πλοίων μετά από μια παραγγελία της CMA CGM για εννέα «mega» containerships, χωρητικότητας 22.000 TEU το καθένα, τα οποία θα κατασκευαστούν με κινητήρες που θα τροφοδοτούνται με καύσιμο LNG. Αυτά θα είναι τα πρώτα πλοία αυτού του τύπου και μεγέθους που θα χρησιμοποιούν καύσιμο LNG. Η WinGD, η Wärtsilä και η GTT συνεργάστηκαν στενά για την παροχή του απαιτούμενου εξοπλισμού για τα εν λόγω πλοία και έτσι δημιουργήθηκε μια νέα σχέση συνεργασίας μεταξύ των εν λόγω εταιρειών.

γετ

“Η χρήση του LNG ως καυσίμου, απαιτεί την ενοποίηση των συστημάτων των κινητήρων, των δεξαμενών φορτίου καυσίμου και του συστήματος τροφοδοσίας και ελέγχου καυσίμου. Είμαστε τρεις εταιρείες με εξειδίκευση σε αυτούς τους τομείς και με αυτή τη συνεργασία μπορούμε να βελτιστοποιήσουμε τη διαδικασία ενοποίησης προς όφελος των ιδιοκτητών και των φορέων εκμετάλλευσης σε όλο τον κόσμο “, αναφέρει ο Philippe Berterottière, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της GTT.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.