Ρεκόρ διαμετακόμισης αμερικανικού φυσικού αερίου

Ρεκόρ διαμετακόμισης αμερικανικού φυσικού αερίου

51
Ρεκόρ διαμετακόμισης αμερικανικού φυσικού αερίου

Οι εξαγωγές φυσικού αερίου των ΗΠΑ προς το Μεξικό μέσω αγωγών έφτασαν στα υψηλότερα επίπεδά τους τον περασμένο Ιούλιο, μετά την έναρξη της λειτουργίας εφτά σημαντικών μεξικανικών αγωγών, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη 22 Αυγούστου η Energy Information Administration (EIA).

Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία αυτά οι αμερικανικές εξαγωγές φυσικού αερίου μέσω αγωγών ανήλθε για πρώτη φορά στα 5 δις κυβικά πόδια ημερησίως κατά τον μήνα Ιούλιο. Παράλληλα τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία αναφέρουν ότι έως το τέλος του 2018 επιπλέον τέσσερις από τους έξι αγωγούς , οι οποίοι εντάσσονται στο ευρύτερο στρατηγικό πλάνο επέκτασης των ενεργειακών υποδομών του Μεξικό, θα ξεκινήσουν την λειτουργία τους.

Σημαντικό είναι επίσης το γεγονός ότι τα 3/4 των αμερικανικών εξαγωγών μέσω αγωγών με προορισμό το Μεξικό πραγματοποιούνται μέσω του νότιου Τέξας καθώς κατά τους πρώτους πέντε μήνες του 2018 οι εξαγωγές αυτές άγγιξαν τα 3,3 δις κυβικά πόδια/ημέρα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.