Ένα από τα φιλικότερα προς το περιβάλλον bulkers

Ένα από τα φιλικότερα προς το περιβάλλον bulkers

307
Ένα από τα φιλικότερα προς το περιβάλλον bulkers

H φινλανδική ESL παρέλαβε την Δευτέρα 20 Αυγούστου ένα από τα φιλικότερα προς το περιβάλλον πλοία μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου παγκοσμίως από τα κινέζικα ναυπηγεία Jinling Shipyard.

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση της εταιρείας το νεότευκτο πλοίο κατανάλωσης LNG, το οποίο φέρει το όνομα «Haaga», έχει χωρητικότητα 25.600 dwt, μήκος 160 μέτρων και είναι «ικανό» να παράγει λιγότερο από το 50% των αέριων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα που παρήγαγαν τα bulkers προηγούμενης γενιάς.

Haaga (2)

Παράλληλα σημειώνεται ότι το «Haaga» είναι έτσι σχεδιασμένο ώστε να ελαχιστοποιεί την κατανάλωση ενέργειας και τις εκπομπές ρύπων διαθέτοντας πληθώρα καινοτόμων και «πράσινων» συστημάτων.

Τέλος ο Mikki Koskinen, Διευθύνων Σύμβουλος της ESL Shipping, τόνισε ότι κάθε εργαζόμενος της εταιρείας θα πρέπει να είναι πραγματικά υπερήφανος για την ναυπήγηση και την παραλαβή του νέου αυτού πλοίου.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.