Νέος τερματικός σταθμός στο Μπαγκλαντές με τις ευλογίες της Mitsubishi

Νέος τερματικός σταθμός στο Μπαγκλαντές με τις ευλογίες της Mitsubishi

75
Νέος τερματικός σταθμός στο Μπαγκλαντές με τις ευλογίες της Mitsubishi

H ιαπωνική Mitsubishi Corp προέβη στην απόκτηση του 25% του τερματικού σταθμού Summit LNG το οποίο θα τεθεί σε λειτουργία στη θαλάσσια περιοχή της πόλης Cox’s Bazaar του Μπαγκλαντές.
Παράλληλα με την κίνηση αυτή ο ιαπωνικός κολοσσός προσβλέπει στο να αναδειχθεί η χώρα της ινδικής χερσονήσου σε έναν σημαντικό θαλάσσιο κόμβο για τον ανεφοδιασμό πλοίων με LNG, όπως προκύπτει από την σχετική ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι το υπόλοιπο 75% των μετοχών του τερματικού θα παραμείνει στα χέρια της Summit Corp. Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι το φιλόδοξο project της Summit για τον εν λόγω τερματικό σταθμό περιλαμβάνει την εγκατάσταση μιας μονάδας επαναεριοποίησης και μιας πλωτής μονάδας αποθήκευσης LNG, το οποίο θα προέρχεται από την κρατική ενεργειακή εταιρεία Petrobangla του Μπαγκλαντές.

Επισημαίνεται ότι οι εργασίες για την κατασκευή του τερματικού σταθμού έχουν ήδη ξεκινήσει με την έναρξη των λειτουργιών της να εκτιμάται για τον Μάρτιο του 2019 και την Mitsubishi Corp να τονίζει ότι ο όγκος των εισαγωγών LNG από τον συγκεκριμένο τερματικό θα ανέρχεται ετησίως σε 3,5 εκατ. τόνους.

Summit και Mitsubishi έχουν επιπροσθέτως προχωρήσει στην επίτευξη συμφωνιών για την από κοινού ανάπτυξη σχεδίων με επίκεντρο το υγροποιημένο φυσικό αέριο στο Μπαγκλαντές, όπως αναφέρει το Reuters.

Tέλος αξίζει να σημειωθεί ότι η οικονομική ανάπτυξη του Μπαγκλαντές ανήλθε στο 7,28% για το 2017 ενώ ο πληθυσμός του αναμένεται να υπερβεί τους 185 εκατ. κατοίκους έως το 2030, γεγονός που ενδεχομένως αυξήσει την εγχώρια ζήτηση για LNG για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.