Όταν τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν στον κλάδο των logistics

Όταν τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν στον κλάδο των logistics

155
Όταν τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν στον κλάδο των logistics

H κινεζική εταιρεία παροχής υπηρεσιών logistics, Dada JD Daojia, αναμένεται να λάβει κεφάλαια ύψους $500 εκατ. καθώς οι τεχνολογικοί κολοσσοί JD.com και Walmart προέβησαν στην τεράστια αυτή επένδυση με σκοπό να βελτιώσουν το δίκτυο διανομής τους στην Κίνα, όπως αναφέρει το Τhe South China Morning Post.

Επισημαίνεται ότι η συνεργασία Walmart και Dada-JD Daojia ξεκίνησε το 2016 όταν η εταιρεία με έδρα το Αρκάνσας των ΗΠΑ είχε επενδύσει επίσης $50 εκατ., όπως τονίζεται σε σχετική της ανακοίνωση.

Παράλληλα χαρακτηριστικό του «ανοίγματος» της αμερικανικής εταιρείας στην κινεζική αγορά, αποτελεί το γεγονός ότι νωρίτερα μέσα στον χρόνο είχε εγκαινιάσει το πρώτο μικρού μεγέθους hi-tech supermarket στην πόλη Shenzhen προκειμένου να ανακόψει την ξέφρενη πορεία της Alibaba στον κλάδο των λιανικών πωλήσεων προϊόντων υψηλής τεχνολογίας.

Από την πλευρά της η Dada-JD Daojia ανακοίνωσε ότι προτίθεται να χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια αυτά με σκοπό την επένδυσή τους σε συστήματα εξοπλισμών υψηλής τεχνολογίας που θα βελτιώσουν το επίπεδο παρεχόμενων υπηρεσιών logistics.

Τέλος αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι σε περιόδους αιχμής, η κινεζική εταιρεία παραδίδει σχεδόν 1 εκατ. παραγγελίες καθημερινά.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ EPA/MICHAEL REYNOLDS