Αυξάνονται ή μειώνονται οι επιθέσεις σε πλοία στις θάλασσες της Ασίας;

Αυξάνονται ή μειώνονται οι επιθέσεις σε πλοία στις θάλασσες της Ασίας;

110
Αυξάνονται ή μειώνονται οι επιθέσεις σε πλοία στις θάλασσες της Ασίας;

Επτά περιστατικά επιθέσεων σε πλοία σημειώθηκαν τον περασμένο Ιούλιο στις θάλασσες της Ασίας, σύμφωνα με το ReCAAP Information Sharing Centre (ISC), συγκριτικά με το μόλις ένα περιστατικό τον Ιούνιο.

Από τα επτά περιστατικά τα δύο συνέβησαν σε πλοία εν μέσω θαλάσσης, ενώ τα πέντε την ώρα που τα πλοία ήταν αγκυροβολημένα σε κάποιο λιμάνι. Ωστόσο τα περιστατικά αφορούσαν μικροκλοπές χωρίς να τεθούν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Από τις αρχές του 2018 έως και τα τέλη του περασμένου Ιουλίου έχει υπολογιστεί ότι έχουν λάβει χώρα 47 περιστατικά επιθέσεων σε πλοία, εκ των οποίων τα 11 ήταν αποτυχημένες απόπειρες. Το θετικό είναι ότι τα συγκεκριμένα περιστατικά έχουν μειωθεί κατά 4% συγκριτικά με εκείνα που σημειώθηκαν την περίοδο Ιανουαρίου- Ιουλίου 2017.

Ενθαρρυντικό είναι επίσης το γεγονός ότι τον περασμένο μήνα δεν υπήρξε κανένα περιστατικό ομηρίας ναυτικών στις θάλασσες της Sulu και της Celebes, όπως συνέβαινε παλιότερα, καθώς και κλοπής φορτίου από πλοία στις περιοχές αυτές.

Ωστόσο το πρώτο εξάμηνο του έτους έχει καταγραφεί αύξηση στον αριθμό των επιθέσεων σε πλοία που βρίσκονταν στα Στενά της Μαλάκκα και στην θαλάσσια περιοχή της Σιγκαπούρης.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.