Κατακόρυφη πτώση για την παραγωγή σιτηρών της Δανίας

Κατακόρυφη πτώση για την παραγωγή σιτηρών της Δανίας

57
Κατακόρυφη πτώση για την παραγωγή σιτηρών της Δανίας

Κίνδυνο μεγάλο διατρέχουν οι σοδειές σιτηρών της Δανίας από τον παρατεταμένο καύσωνα και την ξηρασία που πλήττουν την χώρα καθώς και πολλές άλλες της Β. Ευρώπης. Οι υψηλές θερμοκρασίες εκτιμάται ότι θα οδηγήσουν σε μείωση έως και 40% την παραγωγή σιταριού, κριθαριού και βρώμης της χώρας.

Όπως αναφέρει το Danish Agriculture & Food Council (DAFC) τα χαμηλά επίπεδα παραγωγής των σιτηρών αναμένεται ότι θα οδηγήσουν τους Δανούς γεωργούς σε απώλεια εσόδων ύψους $995 εκατ.

Η κυβέρνηση της Δανίας σε μια προσπάθεια να σταθεί δίπλα στον γεωργικό τομέα της χώρας έχει ανακοινώσει ότι θα χορηγηθούν οικονομικά βοήθηματα.

Ο Δανός υπουργός περιβάλλοντος, κ. Jakob Ellemann-Jensen, ανέφερε ότι τα μειωμένα επίπεδα συγκομιδής σιτηρών της χώρας θα αυξήσουν σημαντικά τις τιμές πώλησης. Σε πολλές περιπτώσεις εκτιμάται ότι οι τιμές θα διπλασιαστούν αγγίζοντας έως τα $173/ τόνο. Ωστόσο οι γεωργοί στη Δανία καθησυχάζονται εν μέρει καθώς η ζήτηση για τα προϊόντα τους είναι ισχυρή.

Οι εξαγωγές αγροτικών προϊόντων της Δανίας ανέρχονται σε αξία τα $24 δις ετησίως, αντιπροσωπεύοντας το 25% των συνολικών της εξαγωγών.

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.