Η Σαμοθράκη στο δρόμο προς την αειφορία

Η Σαμοθράκη στο δρόμο προς την αειφορία

239
Η Σαμοθράκη στο δρόμο προς την αειφορία

Η αειφόρος ανάπτυξη, ο δρόμος του μεταξιού, η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και των βέλτιστων επιχειρηματικών πρακτικών βρίσκονται στο επίκεντρο της διήμερης εκδήλωσης «Samothraki Open Forum» που διοργανώνεται από την εταιρεία Ιασίων υπό την αιγίδα του Δήμου στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου 2018 στη Σαμοθράκη.

Επαγγελματίες του τουριστικού, πολιτιστικού, αγροδιατροφικού τομέα, φορείς αλλά και ενδιαφερόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις γεωπολιτικές εξελίξεις της περιοχής και τις τοπικές ευκαιρίες ανάπτυξης με βάση τις διεθνείς βέλτιστες πρακτικές.  Η πρώτη ημέρα του Φόρουμ είναι αφιερωμένη στη γεωπολιτική θέση της Σαμοθράκης, τα οφέλη από τη νησιωτικότητα της, το δρόμο του μεταξιού, καθώς και την κινέζικη στρατηγική του «one-belt-one-road». Τη δεύτερη ημέρα, οι ομιλητές του Φόρουμ θα επικεντρωθούν στην αειφορία, την βιώσιμη ανάπτυξη και, στα πλαίσια του εορτασμού του 2018 ως ΄Ετους Ευρωπαϊκής Πολιτισμικής Κληρονομιάς, στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του Νησιού των Μεγάλων Θεών. Συγκεκριμένα, θα αναπτυχθούν ενότητες, όπως η ανάγκη εκπόνησης στρατηγικής για ολιστική εμπειρία του τουρισμού στη Σαμοθράκη, η ενεργός αναψυχή, ο αγροτουρισμός αλλά και θέματα συνεργατικότητας, χρήσης νέων τεχνολογιών, χρηματοδότησης επιχειρήσεων δια βίου μάθησης κ.α. Τέλος, ένα πάνελ ομιλητών από επιχειρηματίες και υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων θα αναδείξει τις βέλτιστες πρακτικές για τη δημιουργία ενός συνολικού brand “made in Samothraki”. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα καθώς και την εγγραφή στο Φόρουμ έχουν αναρτηθεί εδώ.

«Η Σαμοθράκη είναι αναμβίβολα ένας τόπος μοναδικός, μυθικός, ένας επίγειος παράδεισος με παγκόσμια ακτινοβολία, μια μικρογραφία της Ελλάδας. Προσωπικό μου όραμα είναι η Σαμοθράκη μας, το Νησί των Μεγάλων Θεών, να ηγηθεί της πρωτοπορίας για την αειφόρο ανάπτυξη στη Χώρα μας. Το μήνυμα που εκπέμπει η Σαμοθράκη με αφορμή το Έτος Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Κληρονομιάς είναι: Ανάπτυξη, Συνέργεια, Σεβασμός στη Φύση και τον Ανθρώπο. Φιλοδοξούμε να καθιερώσουμε το Samothraki Open Forum ως διεθνή θεσμό σε ετήσια βάση. Ευχαριστώ ιδιαιτέρως όλους αυτούς που στηρίζουν την προσπάθειά μας με τις χορηγίες τους, όπως την Souldesign Studio, την Aegean Airlines, το Niki Beach Hotel, το Made for Gods, τους χορηγούς επικοινωνίας Ναυτικά Χρονικά και New Deal και άλλους πολλούς τοπικούς επιχειρηματίες και ιδιαιτέρως, το Δήμο Σαμοθράκης που αγκάλιασε και στήριξε εξαρχής την πρωτοβουλία αυτή», δήλωσε ο κ. Παναγιώτης Καμπούρογλου, Ιδρυτής & Εντεταλμένος Σύμβουλος της ΙΑΣΙΩΝ.

Φωτό: samothraki.gr

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.