Σε ενδυνάμωση ο στόλος της MSC Cruises

Σε ενδυνάμωση ο στόλος της MSC Cruises

379
Σε ενδυνάμωση ο στόλος της MSC Cruises

Η ΜSC Cruises, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες κρουαζιέρας παγκοσμίως, έλαβε δάνειο ύψους $1,74 δις προκειμένου να χρηματοδοτήσει τη ναυπήγηση δύο νέων πλοίων της κατηγορίας Seaside EVO.

Η χορήγηση του δανείου πραγματοποιήθηκε από τις τράπεζες BNP Paribas και Unicredit και από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα Cassa Depositi e Prestiti S.P.A., και SACE SIMEST.

Τα νέα κρουαζιερόπλοια της MSC Cruises ναυπήγουνται την παρούσα περίοδο από τα ιταλικά ναυπηγεία Fincantieri και αναμένεται να είναι έτοιμα προς παράδοση τον Μάιο του 2021 και τον Φεβρουάριο του 2023, αντίστοιχα.

Τα πλοία θα έχουν μήκος 339 μ., έκαστο, ενώ θα είναι εξοπλισμένα με την τελευταία λέξης της τεχνολογίας καθώς θα διαθέτουν συστήματα διαχείρισης αποβλήτων και ανακύκλωσης με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος.

Πέραν των δύο παραπάνω κρουαζιερόπλοιων η MSC Cruises σχεδιάζει να εντάξει στο δυναμικό της μέχρι το 2026 ακόμη 8 νεοναυπηγηθέντα πλοία.

Φωτό: MSC Cruises

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.