Κατανάλωση καυσίμων: οι καινοτομίες των κινητήρων της Wärtsilä

Κατανάλωση καυσίμων: οι καινοτομίες των κινητήρων της Wärtsilä

462
Κατανάλωση καυσίμων: οι καινοτομίες των κινητήρων της Wärtsilä

Ο τεχνολογικός όμιλος Wärtsilä έχει λάβει μια σειρά παραγγελιών για την αναβαθμισμένη έκδοση του κινητήρα Wärtsilä 20. Συνολικά 33 μηχανές έχουν παραγγελθεί και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν σε εφαρμογές παραγωγής βοηθητικής ισχύος σε τρία μεγάλα ναυπηγικά έργα. Οι παραγγελίες, οι οποίες έγιναν τον Ιούνιο, έχουν συναφθεί με τη Wärtsilä Qiyao Diesel Company Ltd (WQDC), μια κοινοπραξία της Wärtsilä και του Shanghai Marine Diesel Engine Research Institute (SMDERI).

Οι ηλεκτροκινητήρες πρόκειται να εγκατασταθούν σε 11 νέα πλοία τα οποία κατασκευάζονται σε ναυπηγεία που ανήκουν στην China Shipbuilding Industry Corporation (CSIC). Τα πλοία έχουν παραγγελθεί από την China COSCO Shipping και την COSCO Shipping Bulk. Και στις δύο περιπτώσεις η αυξημένη ισχύς του νέου κινητήρα Wärtsilä 20 και η ευελιξία του καυσίμου αναφέρθηκαν ως βασικοί παράγοντες στην απόφαση αγοράς.

Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό της εν λόγω ηλεκτρομηχανής είναι το γεγονός ότι ο σχεδιασμός της επιτρέπει τη μετατροπή σε λειτουργία διπλού καυσίμου. Η δυνατότητα αυτή θεωρείται ιδιαίτερα ελκυστική για τους πλοιοκτήτες και τους διαχειριστές εν όψει των επερχόμενων κανονισμών για τις εκπομπές, και ειδικότερα για το παγκόσμιο όριο περιεκτικότητας των καυσίμων σε θείο (0,5%) που τίθεται σε ισχύ το 2020.

Φωτό: wartsila.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.