Η κρουαζιέρα προσελκύει ολοένα και περισσότερους Ασιάτες

Η κρουαζιέρα προσελκύει ολοένα και περισσότερους Ασιάτες

67
Η κρουαζιέρα προσελκύει ολοένα και περισσότερους Ασιάτες

H Διεθνής Ένωση Κρουαζιέρας (CLIA) εξέδωσε προσφάτως την έκθεσή της «Asia Cruise Trends» για το 2018, σύμφωνα με την οποία ο κλάδος της κρουαζιέρας στην Ασία παρουσίασε διψήφια ανάπτυξη το 2017.

Συγκεκριμένα, το 2017 ο αριθμός των επιβατών κρουαζιέρας στην Ασία έσπασε κάθε ρεκόρ, καθώς ανήλθε στα 4,052 εκατ., παρουσιάζοντας μια αύξηση 40% τα τελευταία χρόνια. Παράλληλα η Ασία ήταν υπεύθυνη για το 15% του όγκου των επιβατών κρουαζιέρας παγκοσμίως, ενώ η Κίνα διατήρησε την κυριαρχία της στην αγορά, αντιπροσωπεύοντας σχεδόν το 60% των Ασιατών επιβατών το 2017.

Όπως αναφέρει η έρευνα οι προγραμματισμένες κρουαζιέρες για φέτος (μέχρι στιγμής) είναι ελαφρά μειωμένες κατά 2% σε σχέση με πέρυσι, ενώ ο αριθμός των επιβατών εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα 4,26 εκατ. αυξημένος κατά 1% σε σχέση με πέρσι. Τα λιμάνια της νοτιοανατολικής Ασίας φαίνεται ότι θα παρουσιάσουν μια αύξηση κρουαζιέρων κατά 20% φέτος με την Ιαπωνία, την Κίνα, την Ταϊλάνδη, το Βιετνάμ και την Μαλαισία να δέχονται τον μεγαλύτερο όγκο επιβατών.

Σύμφωνα με την έκθεση της  Διεθνούς Ένωσης Κρουαζιερόπλοιων, η πλειοψηφία των Ασιατών εξακολουθούν να προτιμούν την κρουαζιέρα στο εσωτερικού της ηπείρου (91%) με τα δρομολόγια που αφορούν κατά κύριο λόγο 4 με 6 διανυκτερεύσεις να απολαμβάνουν μεγαλύτερης δημοφιλίας. Τέλος με έναν μέσο όρο ηλικίας κοντά στα 44,6 χρόνια, οι Ασιάτες επιβάτες κρουαζιέρας αποτελούν από τους νεότερους παγκοσμίως.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.