Η κρουαζιέρα προσελκύει ολοένα και περισσότερους Ασιάτες

Η κρουαζιέρα προσελκύει ολοένα και περισσότερους Ασιάτες

64
Η κρουαζιέρα προσελκύει ολοένα και περισσότερους Ασιάτες

H Διεθνής Ένωση Κρουαζιέρας (CLIA) εξέδωσε προσφάτως την έκθεσή της «Asia Cruise Trends» για το 2018, σύμφωνα με την οποία ο κλάδος της κρουαζιέρας στην Ασία παρουσίασε διψήφια ανάπτυξη το 2017.

Συγκεκριμένα, το 2017 ο αριθμός των επιβατών κρουαζιέρας στην Ασία έσπασε κάθε ρεκόρ, καθώς ανήλθε στα 4,052 εκατ., παρουσιάζοντας μια αύξηση 40% τα τελευταία χρόνια. Παράλληλα η Ασία ήταν υπεύθυνη για το 15% του όγκου των επιβατών κρουαζιέρας παγκοσμίως, ενώ η Κίνα διατήρησε την κυριαρχία της στην αγορά, αντιπροσωπεύοντας σχεδόν το 60% των Ασιατών επιβατών το 2017.

Όπως αναφέρει η έρευνα οι προγραμματισμένες κρουαζιέρες για φέτος (μέχρι στιγμής) είναι ελαφρά μειωμένες κατά 2% σε σχέση με πέρυσι, ενώ ο αριθμός των επιβατών εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα 4,26 εκατ. αυξημένος κατά 1% σε σχέση με πέρσι. Τα λιμάνια της νοτιοανατολικής Ασίας φαίνεται ότι θα παρουσιάσουν μια αύξηση κρουαζιέρων κατά 20% φέτος με την Ιαπωνία, την Κίνα, την Ταϊλάνδη, το Βιετνάμ και την Μαλαισία να δέχονται τον μεγαλύτερο όγκο επιβατών.

Σύμφωνα με την έκθεση της  Διεθνούς Ένωσης Κρουαζιερόπλοιων, η πλειοψηφία των Ασιατών εξακολουθούν να προτιμούν την κρουαζιέρα στο εσωτερικού της ηπείρου (91%) με τα δρομολόγια που αφορούν κατά κύριο λόγο 4 με 6 διανυκτερεύσεις να απολαμβάνουν μεγαλύτερης δημοφιλίας. Τέλος με έναν μέσο όρο ηλικίας κοντά στα 44,6 χρόνια, οι Ασιάτες επιβάτες κρουαζιέρας αποτελούν από τους νεότερους παγκοσμίως.