Θύμα κυβερνοεπίθεσης η COSCO Shipping Lines

Θύμα κυβερνοεπίθεσης η COSCO Shipping Lines

274
Θύμα κυβερνοεπίθεσης η COSCO Shipping Lines

Θύμα κυβερνοεπίθεσης έπεσε η COSCO Shipping Lines στα γραφεία της στην Αμερική, την Τρίτη 24 Ιουλίου, καθώς σημειώθηκαν δυσλειτουργίες και βλάβες στα δίκτυα ίντερνετ και τηλεπικοινωνιών της.

Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, η εταιρεία αναγκάστηκε να διακόψει την λειτουργία των συστήματών της και κατ’ επέκταση την επικοινωνία της με άλλες περιοχές για να διερευνηθεί το περιστατικό και να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα προς την αντιμετώπισή του.

Σε ανακοίνωσή της η κινεζικών συμφερόντων εταιρεία επισήμανε ότι το συγκεκριμένο συμβάν δεν επηρέασε τη λειτουργία των πλοίων της, ούτε τα βασικά λειτουργικά της συστήματα, παρά μόνο τις εργασίες του τερματικού της σταθμού στο λιμένα του Long Beach.

Η εταιρεία επίσης ενημέρωσε ότι έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προς την αντιμετώπιση του προβλήματος που προέκυψε για την πλήρη ανάκτηση των λειτουργιών στις περιοχές που έχουν πληγεί, αναφέροντας επίσης ότι θα κρατά ενήμερους τους πελάτες της για ο,τιδήποτε νεότερο.

Φωτό: lines.coscoshipping.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.