Η Γκάνα επικεντρώνει την προσοχή της σε ζητήματα θαλάσσιας ασφάλειας

Η Γκάνα επικεντρώνει την προσοχή της σε ζητήματα θαλάσσιας ασφάλειας

103
Η Γκάνα επικεντρώνει την προσοχή της σε ζητήματα θαλάσσιας ασφάλειας

Καθώς τα περιστατικά επιθέσεων στα πλοία παραμένουν ένα κρίσιμης σημασίας ζήτημα για τη ναυτιλία σε παγκόσμιο επίπεδο, η Ναυτιλιακή Αρχή της Γκάνα προχωρά σε ενέργειες για την εκπαίδευση και την επαγρύπνηση των αρμόδιων αρχών στην χώρα με στόχο την ενίσχυση της θαλάσσιας ασφάλειας.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα ασκήσεις ετοιμότητας για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων κρίσεων στις θάλασσες της Γκάνα από ομάδες έρευνας και διάσωσης, αλλά και ενημέρωση εκπαιδευόμενων σε τομείς ασφάλειας αναφορικά με τις τάσεις που παρατηρούνται στην θαλάσσια ασφάλεια, καθώς και στον εντοπισμό παράνομων δραστηριοτήτων, όπως διαρροή πετρελαίου από πλοίο στην θάλασσα, παράνομος ανεφοδιασμός καυσίμων κ.ά.

Ο γενικός διευθυντής της Ναυτιλιακής Αρχής της Γκάνα, κ. Kwame Owusu, ανέφερε ότι η Γκάνα είναι πλέον πλήρως προετοιμασμένη για να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε κρίση θαλάσσιας ασφάλειας. Ο ίδιος προσέθεσε ότι διενεργούνται επίσης περιπολίες σε εντατικό ρυθμό στις θάλασσες της Γκάνα για την αντιμετώπιση περιστατικών πειρατικών επιθέσεων και ένοπλων ληστειών σε πλοία και όχι μόνο.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.