Φιλόδοξα ενεργειακά έργα ενισχύουν την γεωπολιτική θέση της Ρωσίας

Φιλόδοξα ενεργειακά έργα ενισχύουν την γεωπολιτική θέση της Ρωσίας

75
Φιλόδοξα ενεργειακά έργα ενισχύουν την γεωπολιτική θέση της Ρωσίας

Ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός Novatek ανακοίνωσε ότι ενδεχομένως αναθεωρηθεί η πρόβλεψή του αναφορικά με την ετήσια παραγωγή του σε φυσικό αέριο μέχρι το 2030.

Οι αρχικές εκτιμήσεις της Novatek ήταν ότι μέχρι το 2030 θα παρήγαγε 55-57 εκατ. τόνους  LNG ετησίως, ενώ μετά το 2030 η παραγωγή θα αυξανόταν σε άνω των 70 εκατ. τόνων/έτος.

Ωστόσο, ο CEO του ρωσικού κολοσσού, κ. Leonid Mikhelson, δήλωσε πρόσφατα ότι μέχρι το 2030 η παραγωγή φυσικού αερίου της εταιρείας εκτιμάται ότι θα αγγίζει τους 58 εκατ. τόνους σε ετήσια βάση.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Tass, η αυξημένη παραγωγή φυσικού αερίου της Novatek οφείλεται στην κατασκευή του ενεργειακού έργου Yamal LNG στη ρωσική χερσόνησο Yamal, στον Αρκτικό Ωκεανό, με ετήσια παραγωγική ικανότητα 17,4 εκατ. μετρικών τόνων, καθώς και στην επικείμενη λειτουργία του Arctic LNG 2 στην χερσόνησο της Gydan μεταξύ του 2022-2025.

Τα δύο παραπάνω φιλόδοξα ενεργειακά έργα της Novatek θα αναπροσαρμόσουν τα δεδομένα στις εμπορικές διαδρομές φυσικού αερίου, αναδεικνύοντας το Βόρειο Πέρασμα και ενισχύοντας την γεωπολιτική θέση της Ρωσίας στην αγορά του LNG.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.