Εξαιρετικές επιδόσεις για το λιμένα της Αμβέρσας

Εξαιρετικές επιδόσεις για το λιμένα της Αμβέρσας

56
Εξαιρετικές επιδόσεις για το λιμένα της Αμβέρσας

Εξαιρετικές επιδόσεις κατέγραψε ο λιμένας της Αμβέρσας αναφορικά με τη διακίνηση των φορτίων κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2018.

Συγκεκριμένα από τις αρχές του 2018 έως και τον περασμένο Ιούνιο από το λιμάνι της Αμβέρσας διακινήθηκαν συνολικά 118.648.143 τόνοι φορτίου, αύξηση κατά 6,5%, συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Η μεγαλύτερη αύξηση οφείλεται στην ενισχυμένη διακίνηση containers από το συγκεκριμένο λιμάνι (+8,2).

Πιο αναλυτικά ανα κατηγορία φορτίου, το λιμάνι της Αμβέρσας διαχείριστηκε 66.298.043 τόνους εμπορευματοκιβωτίων το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους. Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Λιμενική Αρχή της Αμβέρσας παρά τις γεωπολιτικές προκλήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, έχει καταγραφεί αυξημένη διακίνηση φορτίων μέσω του λιμένα, ιδιαίτερα σε καταναλωτικά προϊόντα. Επίσης, αυξημένη κατά 14,2% ήταν η διακίνηση φορτίων από το λιμάνι της Αμβέρσας από και προς την Ευρώπη, και κατά 10,2% από και προς την Β. Αμερική. Η διακίνηση containers μέσω του συγκεκριμένου λιμένα από και προς την ασιατική αγορά αυξήθηκε κατά 3% το πρώτο εξάμηνο του 2018.

Σε αντίθεση πτώση κατά 8,5% σημειώθηκε στις εισαγωγές σιδήρου και χάλυβα από το λιμάνι της Αμβέρσας το πρώτο τρίμηνο του 2018, λόγω των anti-dumping μέτρων που έχει θέσει η Ε.Ε. στο χάλυβα της Κίνας. Αύξηση ωστόσο κατά 7,2% καταγράφηκε στην εξαγωγική δραστηριότητα χάλυβα μέσω του συγκεκριμένου λιμένα. Η συνολική διακίνηση χύδην ξηρού φορτίου μέσω του λιμένα της Αμβέρσας σημείωσε αύξηση της τάξης του 3,1% το πρώτο εξάμηνο του 2018, συγκρικά με την αντίστοιχη περίοδο του περασμένου έτους.

Αύξηση κατά 6,1% σημειώθηκε στη διακίνηση υγρών φορτίων από το λιμάνι της Αμβέρσας, αγγίζοντας τους 38.296.955 τόνους. Τα κυριότερα υγρά προϊόντα που διακινήθηκαν αφορούσαν χημικά και παράγωγα πετρελαίου.

Κατά τη διάρκεια των πρώτων έξι μηνών του τρέχοντος έτους, εκτιμάται ότι 7.210 ποντοπόρα πλοία προσέγγισαν το λιμένα της Αμβέρσας, συνολικής χωρητικότητας 207.963.909 GT.

Υπερ: Πως διαμορφώθηκε η διακίνηση των φορτίων μέσω του λιμένα της Αμβέρσας το πρώτο εξάμηνο του 2018

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.