Γη της Επαγγελίας η Ευρώπη για τις κινεζικές επενδύσεις

Γη της Επαγγελίας η Ευρώπη για τις κινεζικές επενδύσεις

123
Γη της Επαγγελίας η Ευρώπη για τις κινεζικές επενδύσεις

H Κίνα επενδύει στην Ευρώπη εννιά φορές περισσότερο απ’ ότι στη Βόρεια Αμερική.

Σε αυτά τα ευρήματα προχώρησε η πολυεθνική εταιρεία νομικών συμβούλων Baker Mackenzie. Συγκεκριμένα σε πρόσφατη έκθεσή της επισημαίνεται ότι οι Άμεσες Ξένες Επενδύσεις (Foreign Direct Investment- FDI) της Κίνας έχουν μετατοπιστεί δραματικά προς την Ευρώπη κατά το πρώτο εξάμηνο του 2018 καθώς οι κινεζικές Άμεσες Ξένες Επενδύσεις προς την Βόρεια Αμερική μέχρι στιγμής για φέτος έχουν συρρικνωθεί κατά 92% από τα $24 δις στα $2 δις.

Παράλληλα κατά του πρώτους έξι μήνες του 2018, οι κινεζικές Συγχωνεύσεις και Εξαγορές (mergers and acquisitions-M&) εταιρειών στην Ευρώπη αυξήθηκαν κατακόρυφα στα $20 δις συγκριτικά με αυτές στην Βόρεια Αμερική οι οποίες κατά το ίδιο χρονικό διάστημα αισίως άγγιξαν σε αξία τα $2,5 δις.
Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Cnbc επισημαίνει ότι τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Κίνα, η διαμόρφωση από το Πεκίνο και την Ουάσιγκτον εθνικών πολιτικών για την «προστασία» των βιομηχανιών και τον περιορισμό σημαντικών εκροών κεφαλαίων ενισχύουν την τάση αυτή για επαυξημένη επενδυτική δραστηριότητα από τον ασιατικό γίγαντα προς την Ευρώπη.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.