Ματιά στις διεθνείς αγορές

Ματιά στις διεθνείς αγορές

79
Ματιά στις διεθνείς αγορές

O παγκόσμιος εμπορικός πόλεμος φαίνεται πως είχε έναν αρνητικό αντίκτυπο σε πολλές χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου την προηγούμενη εβδομάδα. Μόνη εξαίρεση αποτέλεσαν οι αγορές των ΗΠΑ αφού ο S&P 500 έκλεισε την Παρασκευή 13 Ιουλίου σε υψηλά πέντε μηνών, ενώ και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έσπασε κάθε ρεκόρ.

Σε εταιρικό επίπεδο αρκετές είναι οι τράπεζες που δημοσιοποιούν τα οικονομικά τους αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο του έτους, ενώ το προσεχές διάστημα αναμένεται «κατακλυσμός» εκτιμήσεων από αναλυτές για τα οικονομικά αποτελέσματα σημαντικών εταιρειών. Είναι αλήθεια ότι πολλές αμερικανικές εταιρείες απολαμβάνουν ακόμη την αύξηση των κερδών τους η οποία σημειώθηκε κατά το πρώτο τρίμηνο λόγω των φοροελαφρύνσεων που επέβαλε ο πρόεδρος Τραμπ, ενώ στο σύνολό της η αμερικανική οικονομία φαίνεται να αποδίδει άκρως ικανοποιητικά.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, δεν έχει καταστεί σαφές εάν η πρόταση της Theresa May για το Brexit θα τύχει αποδοχής από το εσωτερικό του κόμματός της, ενώ τόσο η στερλίνα όσο και ο FTSE 100 ισορροπούν σε τεντωμένο σχοινί.

Στην Ασία, η οικονομική ανάπτυξη της Κίνας αποτελεί βηματοδότη για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας. Το ΑΕΠ της χώρας κατά το β’ τρίμηνο του έτους επιβραδύνθηκε σχετικά «μετριοπαθώς» σε σχέση με τις εκτιμήσεις, ενώ κατά το δεύτερο εξάμηνο διαφαίνεται ότι αρκετές θα είναι οι προκλήσεις για την κινεζική οικονομία, εν μέσω του παγκόσμιου εμπορικού πολέμου.

Τέλος οι Δείκτες Τιμών Καταναλωτή σε ΕΕ, Ηνωμένο Βασίλειο και Ιαπωνία δεν αναμένεται να παρουσιάσουν ιδιαίτερες «συγκινήσεις» ενώ με ιδιαίτερο μακροοικονομικό ενδιαφέρον αναμένονται σύντομα τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις σε ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο.

 

https://www.quiltercheviot.com/uk/private-client/

Πηγή: QUILTER CHEVIOT

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.