Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι της Hyundai Heavy Industries

    154
    Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι της Hyundai Heavy Industries

    Η απόφαση της Hyundai Heavy Industries (HHI) να αναστείλει προσωρινά τη λειτουργία του τμήματος κατασκευής offshore εγκαταστάσεων τον ερχόμενο Αύγουστο έχει προκαλέσει αναταραχές στο εργατικό δυναμικό της. Η απόφαση αυτή ελήφθη καθώς έχουν μειωθεί δραματικά οι παραγγελίες για offshore κατασκευές, ενώ εκτιμάται ότι μέχρι τα τέλη του τρέχοντος Ιουλίου ο συγκεκριμένος τομέας της HHI δεν θα έχει πλέον άλλο αντικείμενο για εργασία.

    Εκατοντάδες εργαζόμενοι ανακοίνωσαν ότι θα προβούν σε απεργιακές κινητοποιήσεις ως διαμαρτυρία για την απόφαση της HHI, καθώς αυτό οδηγεί σε μαζικές απολύσεις περίπου 5.600 ατόμων, διαταράσσοντας την εργασιακή ασφάλειά τους.

    Εργατικά σωματεία των ναυπηγείων της HHI έχουν εξαγγείλει απεργίες από τις 19 έως τις 24 Ιουλίου με περαιτέρω κλιμάκωσή τους, με στόχο την εξεύρεση κάποιας λύσης η οποία θα εξυπηρετεί τόσο τη διοίκηση του νοτιοκορεάτικου ναυπηγικού ομίλου όσο και τους εργαζόμενους.

    Πρόσφατα η HHI ανακοίνωσε ότι κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2018 οι παραγγελίες που έλαβε για τη ναυπήγηση νέων πλοίων αντιπροσώπευσαν μόλις το 28% του ετήσιου στόχου των $10,17 δις, λόγω των σημαντικά μειωμένων παραγγελιών στον τομέα των offshore κατασκευών.

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.